درصورت تمایل به نسخه صوتی مقاله گوش دهید

برای خرید عسل به چه نکاتی توجه کنیم؟

یکی از دغدغه های که در سالهای اخیر برای ما ‍پیش آمده است ، خرید عسل طبیعی است.

اکثر اوقات این مساله فکر مارا به خود مشغول میکند که برای خرید عسل چه نکاتی را مدنظر قراردهیم

دراین مطلب چند نکته بسیار مهم که میتواند به شما در هنگام خرید عسل کمک شایانی بکند اشاره میکنیم.

۱ –  مقدار ساکارز عسل

ساکارزدر هنگام خرید عسل برچسب محصول و یا برگ آزمایش آن را بخوانید. مقدار ساکارز عسل طبیعی باید کمتر از ۴ درصد  باشد. هرچه این مقدار کمتر باشد عسل بهتری است.

عسلهای با ساکارز ‍‍‍‍‍پایین تر برای افراد دیابتی مناسب تر است.

البته برخی عسل ها  مثل عسل کنارقند بیشتری دارد ( حدود ۵درصد)

۲ – مقدار رطوبت عسل

حتما هنگام خرید عسل مشاهده کرده اید که برخی عسل ها خیلی شل و روان هستند . ( البته دردمای هوای معمولی حدود ۲۰ درجه  سانتیگراد ) .

هرچقدر عسل شل تر باشد نشان دهنده بالاتر بودن رطوبت آن است . حد اکثر روطوبت مجاز عسل طبیعی ۲۰% است . رطوبت بالای عسل باعث میشود عسل تخمیر شده و ترش شود و زودتر رس شود . با چشیدن عسل به راحتی این موضوع قابل تشخیص است.

۳ – توجه به گیاه منبع عسل

همانطور که در صفحات دیگر این وبسایت توضیح داده شده انواع عسل  تک گل یا تک گیاه  مثل  عسل آویشن یا عسل  کنار .. و یا عسل چند گیاه وجود دارد .

در صورتی که خرید عسل را برای مصارف درمانی انجام میدهید، به خواص انواع عسل ها توجه کنید .

۴ – در صورت امکان عسل ارگانیک تهیه کنید

منظور از عسل ارگانیک عسلی است که زنبور در محلی از گیاهان تغذیه کرده باشد که تا ده ها کیلومتر اطراف آن آلودگی های زیست محیطی وجود نداشته باشد . همچنین گیاهان منطقه تحت سم پاشی  قرار نگرفته باشند . چنین عسلی بسیار ارزشمند است و منافع درمانی بسیار بالایی دارد.

خرید عسل در بازار

۵ – توجه به مناطق زنبور داری

هنگام خرید عسل توجه کنید کندوهایی که در کنار جاده ها مشاهده میکنید در معرض انواع آلودگیها از جمله دود و مواد سمی هستند که اثر ناطلوبی روی زنبورهای عسل میگذارد .

همچنین این موضع برای کندوهایی که در نزدیکی شهرک های صنعتی و شهرهای بزرگ قرار میگیرند معتبر است .

۶ –  هنگام خرید عسل را بچشید

اگر از افرادی باشید که دایم عسل مینوشید به راحتی با نوشیدن یا خوردن عسل  تا حدی میتوانید بسیاری از خصوصیات عسل طبیعی را بفهمید.

در موقع خرید عسل مقداری از آنرا بچشید ، با این کار طعم و بوی عسل طبیعی کاملا مشخص است و همینطور رطوبت آن را  نیز متوجه میشوید.

عسل طبیعی به راحتی در دهان آب میشود در صورتی که عسل مصنوعی و یا عسل تغذیه ای با شکر بیش از حد به دهان میچسبد.

۷ – عسل بدون موم بخرید

درحال حاضر اکثر زنبورداران به خاطر سهولت کار زنبورها از موم های قدیمی و یا موم صنعتی برای کندو، شان جدید درست میکنند . بنابراین توصیه میشود عسل بدون موم مصرف کنید.

۸ – خرید عسل طبیعی خام یک گزینه عالی

عسلی که پس از خارج شدن از شان ( بدون حرارت ) مستقیم بسته بندی میشود عسل خام نامیده میشود.

چنین عسلی حاوی انواع و اقسام ویتامین ها  و آنزیم های مختلف مقدارو کمی گرده گل است و از نظر رنگ کدر است .

حرارت دیدن و تصفیه شدن عسل باعث میشود مقدار زیادی از آنزیمهای عسل از بین بروند و از نظر درمانی کیفیت پایین تری پیدا کنند

عسل خام زودتر از عسل تصفیه شده رس میشود و آن نشان مرغوبیت عسل است .

توجه کنید که رس شدن با کریستالهای بسیار ریز اتفاق میافتد در حالی که شکرک زدن عسل تقلبی ( یا حتی انواع مربا ) با کریستالهای درشت مثل دانه شکر میباشد.

۹ – بسته بندی مناسب

هنگام خرید عسل توجه کنید که عسل در ظروف شیشه ای و یا پت از نوع شفاف و مرغوب بسته بندی شده باشند.

هرگز عسل را در دبه های پلاستیکی که معمولا برای حمل آب استفاده میشود و دوره گردها از آن استفاده میکنند نخرید .

همچنین توصیه میشود عسل های که در ظروف فلزی ریخته شده را نیز نخرید . ظروف فلزی میتواند تغییرات شیمیایی در عسل ایجاد کند.

همیشه ظرف عسل را دربسته نگاه دارید.