چقدر با عسل بادام آشنا هستید؟

آشنایی با ۱۲ خاصیت برتر عسل بادام

عسل بادام یکی از عسل‌هایی است که  تنها در طی مدت کوتاه شکوفه‌های درخت بادام تهیه می‌شود. این عسل یک عصاره شفابخش است که از دل طبیعت به دست می‌آید.

کیفیت عسل بادام ایران در میان تولیدکنندگان جهان بسیار معروف است و رتبه پنجم تولید کننده عسل بادام در جهان را دارد. عسل به دست آمده در ایران از خواص دارویی و درمانی زیادی برخوردار است.

قرار دادن این عسل در وعده‌های غذایی می‌تواند یک روز پر انرژی برای شما فراهم کند. مطمئنا اگر با خواص دارویی و درمانی عسل بادام بیشتر آشنا شوید، آنگاه حتما آن را در برنامه غذایی خود قرار خواهید داد.

خواص عسل بادام

درخت بادام

درخت بادام یکی از درخت‌هایی است که در مناطق مرطوب کوهستانی رشد می‌کند؛ زیرا مهمترین فاکتور اقلیمی آن دما می‌باشد. لذا باید درخت بادام را در مناطقی با رطوبت ۳۰ الی ۴۰ درصدی پرورش داد. میانگین بارندگی سالانه آن منطقه باید ۲۰۰ میلی‌متر باشد. حداکثر دمای هوا در تابستان ۴۵ درجه سانتی‌گراد و در زمستان حداقل ۲۵ درجه سانتی‌گراد زیر صفر باشد. مدت‌زمان باردهی درختان بادام حدود شش الی هشت ماه است.

گل‌های درخت بادام معمولاً سفید و صورتی‌رنگ است که اندازه آن‌ها ۴ سانتیمتر می‌باشد. میوه یا شفت بادام نیز بیضی‌شکل است که اندازه آن ۳ الی ۵ سانتیمتر می‌باشد. میوه بادام کمی فشرده، نوک‌تیز و مخملی است و هسته آن نیز دارای سوراخ‌هایی می‌باشد.

ارتفاع درختان بادام بین ۶ الی ۱۰ متر است و بهترین خاک برای کشت آن خاک لومی می‌باشد؛ بنابراین شما قبل از کاشت درخت بادام بهتر است ارزش غذایی موجود در خاک را تجزیه و تحلیل کنید.

در حال حاضر انواع بادام‌های مختلفی در جهان کشت می‌شوند؛ اما معروفترین آن‌ها در ایران بادام شیرین و بادام تلخ است.

خواص دارویی بادام برای سلامتی

درخت بادام یکی از اولین درختانی است که توسط انسان کاشته شده است؛  قدمت کشت این درخت  به ۵۰۰۰ سال قبل می‌رسد. استفاده از میوه آن به عنوان آجیل محبوب، سرشار از مواد معدنی، ویتامین، پروتئین، فیبر و غیره می‌باشد؛ بنابراین مصرف آن زندگی سالمی را ایجاد می‌کند.

بادام بو داده، یکی از دستورالعمل‌های خوشمزه آشپزی است که استفاده از آن می‌تواند شیرینیجات زیادی را فراهم کند؛ اما با این وجود اکثر مردم فکر می‌کنند بادام تنها یک آجیل خوشمزه و سرشار از چربی است؛ اما پزشکان زیادی با مطالعه روی بادام به این نتیجه رسیدند که این میوه خواص دارویی و درمانی زیادی دارد. لذا به چند مورد آن‌ در زیر اشاره می‌کنیم.

  • مصرف بادام باعث تقویت قلب و کاهش سطح کلسترول در خون می‌شود.
  • کسانی که بادام می‌خورند دارای مغز و حافظه قوی هستند. لذا مصرف آن برای کسانی که مشکل حافظه دارند توصیه می‌شود.
  • خوردن بادام خاصیت ضدالتهابی دارد.
  • کسانی که بیماری سرطان دارند برای کنترل آن می‌توانند بادام میل کنند.
  • لاغری و مدیریت وزن از خواص دارویی بادام به شمار می‌آید.
  • کسانی که از بیماری‌های پوستی رنج می‌برند برای درمان آن‌ می‌توانند از بادام استفاده کنند.
  • مصرف بادام باعث تقویت قوای جنسی می‌شود.
  • خوردن بادام باعث رفع بیماری‌های یبوست می‌شود.

عسل بادام

عسل بادام یکی از عسل‌هایی است که زنبوران عسل آن را در طی مدت کوتاهی تنها به هنگام گل دادن درخت بادام تهیه می‌کنند. این عسل یک عصاره شفابخش است که از دل طبیعت به دست می‌آید. معمولاً این عسل در مناطق سردسیر و نیمه سردسیر ایران تهیه می‌شود.

کیفیت عسل‌بادام ایران در میان تولیدکنندگان جهان بسیار معروف است و رتبه پنجم تولید کننده عسل بادام در جهان را دارد؛ زیرا عسل به دست آمده در ایران از خواص دارویی و درمانی زیادی برخوردار است.

قرار دادن این عسل در وعده‌های غذایی می‌تواند یک روز پر انرژی برای شما فراهم کند. مطمئنا اگر با خواص دارویی و درمانی عسل بادام بیشتر آشنا شوید، آنگاه حتما آن را در برنامه غذایی خود قرار خواهید داد.

طبع، رنگ و طعم عسل بادام

عسل بادام طبعی گرم و تر دارد؛ بنابراین مصرف آن برای کسانی که طبع سرد دارند، مناسب است. استفاده از آن گرمای بدن را کنترل می‌کند و باعث حفظ سلامتی می‌شود.

رنگ این عسل عقیقی است. نه خیلی روشن و نه خیلی تیره. طعم عسل بادام نیز ملایم و بسیار دوست داشتنی است عطر بادام را می‌توانید در بطن مزه آن حساس کنید.

خواص عسل بادام

در ادامه با ۱۲ خاصیت عسل بادام آشنا می‌شوید.

۱ – تقویت قلب

عسل بادام به بهبود سطح چربی خون در بدن کمک می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن جریان خون را کنترل کرده و موجب کاهش فشارخون می‌شود؛ بنابراین سلامت قلب را تأمین می‌کنند. به همین دلیل دانشمندان توصیه می‌کنند روزانه مقداری عسل بادام میل کنید تا از ابتلا به فشارخون جلوگیری کند.

۲- کاهش التهاب

طبق نتایج به دست آمده، ترکیبات موجود در بادام می‌تواند به کاهش التهاب و استرس در بدن کمک کند.

معمولا افرادی که کلمه چربی را می‌شوند فکر می‌کنند چربی چیز مضری است. در حالی که اسیدهای چرب موجود در عسل برای بدن مفید هستند و باعث حفظ سلامتی می‌شوند. از آن جا که بدن نمی‌تواند برخی از اسیدهای چرب را تولید کند لذا باید آن را از منابع غذایی مختلف وارد بدن کند.

در حال حاضر دو اسید چرب بسیار مهم لینولئیک اسید و لینولنیک اسید وجود دارند که موجب کاهش التهاب در بدن می‌شوند. لذا مصرف آن‌ها برای حفظ سلامتی بدن مفید هستند.

اسیدهای چرب باعث کاهش سطح کلسترول LDL می‌شوند که این کار زیبایی پوست و مو شما را تقویت می‌کند و باعث و سلامتی کلی بدن می‌شود.

۳ – کنترل وزن

طبق تحقیقات انجام شده خوردن عسل بادام به دلیل آن که در آن عصاره بادام وجود دارد می‌تواند به کنترل وزن افراد کمک کند. خوردن عسل بادام در وعده صبحانه باعث کاهش اشتها می‌شود. لذا برای مدت طولانی احساس سیری در شما ایجاد می‌کند و باعث می‌شود ریزه‌خواری نکنید.

۴ – کنترل قند خون

شواهد مختلف نشان می‌دهد که مصرف عسل بادام باعث مدیریت قند خون می‌شود. بسیاری از افرادی که به دیابت نوع ۲ دچار هستند سطح منیزیم آن‌ها پایین است و آن‌ها نمی‌توانند قند خون خود را مدیریت کنند. لذا ممکن است کمبود منیزیم و مقاومت بدن در برابر انسولین افزایش یابد؛ بنابراین افرادی که از مکمل‌های غذایی منیزیم استفاده می‌کنند می‌توانند به بهبود قند خون خود کمک کنند. آزامایشات در عسل بادام مقدار زیادی منیزیم وجود دارد.

۵ – بهبود دیابت

یکی از خواص عسل بادام جلوگیری از ابتلا به دیابت می‌باشد. بادام سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده است و عملکرد تقویتی زیادی در بدن دارد؛ زیرا آن‌ها گلوکز موجود در خون را متعادل می‌کنند تا دیابت آن‌ها کنترل شوند. لذا می‌توان دریافت که عسل بادام برای کنترل دیابت به شما کمک می‌کند. همچنین مصرف مداوم آن مقاومت بدن شما را در برابر انسولین کاهش می‌دهد.

۶ – کمک به استخوان‌بندی

بادام سرشار از کلسیم، منیزیم، منگنز، مس، ویتامین K، پروتئین و روی است. لذا مصرف آن باعث حفظ سلامت استخوان‌ها می‌شود و منبع غنی ویتامین‌ها و مواد معدنی به شمار می‌آید. همچنین فسفر موجود در آن تاثیر به سزایی در استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها دارد و از ابتلا به پوکی استخوان در دوران پیری جلوگیری می‌کند.

۷ – پیشگیری از سرطان با عسل بادام

مصرف عسل بادام باعث بهبود حرکت غذا در روده بزرگ می‌شود و از ایجاد سرطان روده بزرگ جلوگیری می‌کند. طبق تحقیقات انجام شده مصرف انواع عسل‌های طبیعی مانند عسل بادام از ابتلا به سرطان روده جلوگیری می‌کند.

۸ – افزایش جذب مواد معدنی

یکی از تمایلات اکثر افراد در جوامع کنونی داشتن تناسب اندام، لاغری و رفع چربی‌های اضافه بدن است. این درحالی است که وجود چربی‌ عملکرد مهمی در بدن دارد و باعث جذب ویتامین‌های محلول در چربی می‌شوند.

اما از آنجایی که بسیاری افراد از چربی ها فرار می کنند بسیاری از ویتامین‌ها را نیز از خود دور می‌کنند.
خوشبختانه خوردن  بادام و عسل چربی‌های کافی را برای جذب ویتامین‌های A و K تامین می‌کند.

۹ – سلامت دستگاه گوارش

عسل بادام حاوی ترکیبات پروبیوتیکی است که سلامت دستگاه گوارش را تقویت می‌کند. در دستگاه گوارش باکتری‌های زیادی وجود دارد که برای هضم غذا و تبدیل آن به عناصر غذایی کمک می‌کند. بدون این باکتری‌ها مشکلات زیادی برای دستگاه گوارش ایجاد خواهد شد. بنابراین خوردن عسل بادام از بروز این بیماری جلوگیری می‌کند.

۱۰ – سلامت پوست با عسل بادام

آن دسته از کسانی که دوست دارند پوست سالم و درخشانی داشته باشند بهتر است عسل بادام که یک منبع عالی ویتامین E و آنتی‌اکسیدان است را مصرف کنند.

این عسل با کاهش رادیکال‌های آزاد موجب کاهش التهاب می‌شود؛ بنابراین سلامت پوست شما را حفظ کرده و جوانی را به شما بازمی‌گرداند.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این محصول می‌تواند از آسیب‌های اشعه ماورا بنفش، آلودگی‌های هوا و مضرات رژیم غذایی ضعیف بر روی پوست شما جلوگیری کند.

۱۱ – تقویت مغز

بادام سرشار از ریبوفلاوین و ال کارنیتین است که مصرف آن‌ها باعث تقویت مغز و فعالیت‌های عصبی شما می‌شود. به طوری که مانع کاهش حافظه شده و از التهاب‌های مغزی جلوگیری می‌کند.

بنابراین آن دسته از بزرگسالان و سالمندانی که در معرض فراموشی و آلزایمر قرار دارند بهتر است مصرف روزانه یا چند بار در هفته عسل بادام را در رژیم غذایی خود اضافه کنند.

۱۲ – پاکسازی کبد

کبد عضویی از بدن است که روی سلامت و عملکرد تمام اعضای بدن تاثیر مستقیمی دارد؛ بنابراین حفظ سلامت آن بسیار مهم است. مصرف عسل‌بادام می‌تواند به پاکسازی کبد و برطرف کردن مشکلات آن کمک کند.

خاصیت اثر بادام به گونه‌ای است که مانع بروز مشکلات در کبد می‌شود؛ بنابراین کسانی که مشکل کبد دارند بهتر است در هفته چند بار عسل بادام طبق نظر دکتر خود مصرف کنند.

نگهداری عسل بادام

عسل‌بادام مثل بقیه انواع عسل بهتر است در دمای معمولی اتاق بین ۱۸ تا ۲۵ درجه سانتیگراد و به دور از تابش مستقیم آفتاب نگهداری شود. نور مستقیم آفتاب باعث از بین رفتن آنزیم‌های مفید عسل می‌شود. بهترین مکان برای نگهداری عسل، داخل کابینت آشپزخانه و در ظروف کاملا دربسته است.

ماندگاری عسل در این شرایط نگهداری سالها تضمین می‌شود ولی معمولا طبق قانون ۲ سال تاریخ مصرف روی شیشه آن ثبت می‌شود.  در چنین شرایطی اگر عسل شکرک بزند کاملا طبیعی است و می‌توانید آنرا برطرف کنید.

بهترین روش مصرف عسل بادام

در بخش مقالات هپی هانی مطالب در مورد بهترین نحوه مصرف عسل وجود دارد که پیشنهاد می‌کنم آنرا ببینید .

اما یکی از روشهای مصرف عسل، تهیه‌ی شربت عسل است. دو تا سه قاشق عسل را با آب ولرم وآب لیموی ترش تازه مخلوط کنید. شربتی که حاصل می‌شود که یکی از بهترین نوشیدنی‌های طبیعی است که علاوه بر محافظت بدن در مقابل سرطان، خاصیت تقویت قلب و عروق دارد.

خرید عسل بادام

این عسل به مقدار نسبتا کمی در هر سال تولید می‌شود. در حال حاضر می‌توانید با صفحه خرید عسل بادام مقدار مورد نظر خود را سفارش دهید

۰ ۰ آراء
رأی دهی به مقاله / متن