حقایقی در مورد عسل ارگانیک و عسل خام

هنگام خرید عسل شنیدن عباراتی که در مورد آن می‌گویند کاملا گیج کننده است. معمولا فروشندگان از چنین عباراتی استفاده می‌کنند: عسل ارگانیک، عسل خام، عسل تصفیه شده،  عسل درجه 1 یا عسل  گرید A، صاف شده و خالص و یاعباراتی دیگر که برای توصیف آن استفاده می‌شوند.و اما در اینجا ما به این می پردازیم که عسل ارگانیک چیست؟

عسل ارگانیک ، عسل خام

1 – حقایقی در مورد عسل ارگانیک

هنگام خرید عسل شنیدن عباراتی که در مورد آن می‌گویند کاملا گیج کننده است. معمولا فروشندگان از چنین عباراتی استفاده می‌کنند: عسل ارگانیک، عسل خام ، تصفیه شده،  عسل درجه 1 یا عسل  گریدA، صاف شده و خالص و یاعباراتی دیگر که برای توصیف آن استفاده می‌شوند.و اما در اینجا ما به این می پردازیم که عسل ارگانیک چیست؟

تعریف ساده از عسل 

عسل توسط زنبورهای عسل از گل ساخته می شود. زنبورها شهد گل‌ها را جمع‌آوری می‌کنند و وقتی به کندو برمی‌گردند، آنرا  از دهان خود در سلول‌ها قرار می‌دهد. سپس زنبورها این شهد را در کندوی عسل ذخیره می کنند و در آنجا تبدیل به عسل می‌کنند.

تعریف انجمن بین المللی عسل

انجمن بین المللی عسل، عسل طبیعی را به عنوان ماده شیرین طبیعی که توسط زنبورهای عسل از شهد گل‌ها و ترشحات قسمت‌های زنده گیاهان یا ترشحات حشرات مکنده گیاهی روی گیاهان در حال رشد ایجاد می‌شود، تعریف می‌کند که زنبورها آن‌ها را جمع‌آوری می‌کنند و آنرا با مواد خاصی ترکیب می‌کنند. این مواد و آنزیم‌ها خواص شیمیایی خاصی ایجاد می کنند و باعث تغییراتی در محصول نهایی یعنی عسل خام می‌شود.

تهیه عسل ارگانیک و عسل خام

2 – عسل ارگانیک چیست؟

عسل ارگانیک همان عسل معمولی است که توسط همان زنبورهای معمولی درست شده است. اما تفاوت اینجاست که این زنبورها چگونه پرورش داده می‌شوند و در کدام منطقه‌ی جغرافیایی هستند و شهد چه گیاهانی را جمع آوری می کنند؟

دقیقاً مانند استاندارهای کشاورزی، دستورالعمل‌هایی برای نحوه‌ی مدیریت کُلُنی‌ها ( کندوها ) وجود دارد تا بتوان آن عسل را به عنوان عسل ارگانیک عرضه کرد.

از آنجایی کنترل و بررسی این استاندارها بسیار سخت و پیچیده است سازمان کشاورزی ایالات متحده USDA از سال 2021 هیچگونه گواهی مبنی بر اصالت ارگانیک بودن عسل صادر نمی‌کند و فعلا امریکا عسل ارگانیک تایید شده ندارد. کشورهای دیگر نیز هرکدام دستور العمل های خاص خودشان را دارند و البته تخلف‌هایی نیز درآنها اتفاق می‌افتد.

به طورکلی، برای اینکه زنبورها بتوانند عسل ارگانیک تولید کنند، باید آنها را در منطقه ای عاری از آفت‌کش‌ها ومحصولات اصلاح شده ژنتیکی (GMO) نگهداری کرد و کندوها را بدون هیچگونه ماده‌ی شیمیایی مصنوعی سالم نگه داشت. این مطلب به این معنی نیست که مواد شیمیایی وجود ندارد، بلکه فقط به این معنی است که از مواد شیمیایی آلی تایید شده استفاده می‌شود.

3 – عسل ارگانیک چگونه ساخته می شود؟

عسل ارگانیک را می‌توان به یکی از دو روش توسط زنبورداران و زنبورهای عسل آنها تهیه کرد.

الف : عسل ارگانیک از یک منطقه وحشی

زنبوردار می‌تواند زنبورستان خود ( گروه کندوها ) را در مکانی بسازد که از هیچ نوع علف کش یا آفت کش مصنوعی برای مراقبت از گیاهان خود استفاده نمی کند. زنبورداران باید مطمئن شوند که تا  8 شعاع  کیلومتری اطراف کندوها عاری از هرگونه ماده شیمایی مصنوعی تایید نشده است.

چنین منطقه‌ای بزرگ است و تهیه آن در بسیاری از نقاط کشور دشوار است، اما می‌تواند در برخی مناطق روستایی انجام شود.

برای عسل اورگانیگ ، در شعاع  8 کیلومتری کندوها باید عاری از مواد شیمیایی باشد زیرا زنبورهای عسل در جستجوی شهد، گرده و آب تا 8 کیلومتر سفر خواهند می‌کنند. زنبورداران نمی‌توانند کنترل کنند که زنبورها به محض ترک کندو کجا می‌روند، بنابراین اگر می‌خواهند یک عسل اورگانیک معتبر بفروشند، بسیار مهم است که منطقه و اطراف  آنرا بشناسند.

هنگامی که زنبورها از گل‌های اطراف شهد جمع می‌کنند و آن را در کندو به عسل تبدیل می کنند، زنبوردار می تواند عسل را از کندو برداشت کرده و به عنوان عسل ارگانیک بفروشد. کندوها در طول سال در آن منطقه باقی می‌مانند و زنبورها می‌توانند از گلهای آن تغذیه کنند عسل بیشتری تولید کنند.

ب : تهیه عسل اورگانیک با کوچ دادن زنبورها

گزینه‌ی دیگر برای تهیه عسل ارگانیک کوچ دادن و انتقال انتقال کندوها به مزرعه‌ای با گواهی ارگانیک معتبر است.چنین مزارعی از هیچگونه آفت‌کش یا علف‌کش مصنوعی استفاده نمی‌کند. کندوهای زنبور عسل را می‌توان به صورت فیزیکی به اطراف منتقل کرد و با کامیون از مزرعه‌ای به مزرعه‌ی دیگر در سراسر کشور حمل کرد. در واقع بیشتر گرده افشانی میوه‌ها و سبزیجات در جهان به این صورت انجام می‌شود.

مشکل انتقال یک کلنی به یک مزرعه ارگانیک یا مکان مشابه این است که مزرعه ممکن است شهد یا گرده کافی برای زنبورها تولید نکند تا بتوانند در طول سال بخورند و زنده بمانند. هنگامی که این اتفاق می افتد، کلنی باید به مکان دیگری منتقل شود تا زنبورها بتواند زنده بمانند یا زنبوردار باید به زنبورها با شربت ذرت قابل قبول ارگانیک یا آب قند تغذیه کند تا کلنی بتواند در آن زندگی کند.

در آماده سازی برای انتقال کلنی به مزرعه، زنبوردار باید تجهیزاتی را برای زنبورها آماده کند تا عسل را در آن ذخیره کند و باید کاملا دقت کند تا متوجه اتمام شهد و گرده گل آن منطقه بشود و بعد ازآن تصمیم به کوچ به منطقه‌ی بعدی بگیرد.

کوچ دادن زنبورها به مناطق بکر و تهیه عسل ارگانیک و عسل خام

4 – آیا عسل ارگانیک همان عسل خام است؟

عسل ارگانیک و عسل خام دو اصطلاح متفاوت هستند که برای توصیف عسل استفاده می‌شوند. عسل می تواند خام باشد، اما ارگانیک نباشد. عسل خالص نیز می‌تواند ارگانیک باشد، اما خام نباشد. اگر عسل ارگانیک است، به این معنی است که زنبورها گرده و شهد گل‌هایی را که در معرض هیچ گونه آفت‌کش‌ یا علف‌کش‌مصنوعی نبوده‌اند تغذیه کرده‌اند و عسل ساخته‌اند.

همچنین خود زنبورها هم نباید در معرض داروهای مصنوعی، ‌آنتی‌بیوتیک‌ها و مواد دفع آفات مصنوعی قرار گرفته باشند. موارد دیگری به جز اینها بر اساس تجربه و تخصص زنبوردار می‌باشد و می‌تواند آنرا به صورت خام یا تصویه شده در اختیار مشتری قراردهد.

خرید عسل ارگانیک

اگر خرید عسل ارگانیک برای شما مهم است، باید عسلی را انتخاب کنید که ادعا می‌کند ارگانیک و خام است. این عسل دارای بیشترین احتمال برخورداری از تمام مواد معدنی طبیعی، ویتامین ها و خواص مفیدی است که به طور طبیعی باید در عسل یافت شود.

5 – چگونه عسل می‌تواند اورگانیک باشد؟

صرف نظر از اینکه عسل اورگانیک، خام، فرآوری نشده و غیره باشد، برای سلامتی ارزشمند است. عسل طبیعی عموما سالم است اما مهم است که بدانیم عسل ارگانیک دقیقا چیست؟

زنبورها از گلی به گل دیگر پرواز و شهد جمع‌آوری می‌کنند و گرده‌ افشانی می‌کنند. گلها نیز باید ارگانیک باشند، به این معنی که منطقه‌ای که زنبورها در آن تغذیه می‌کنند، باید 100% طبیعی و بدون هیچگونه کشاورزی مصنوعی یا فرآیند رشد ( بدون کود شیمیایی )

بدین ترتیب، تنها نقاط خاصی از جهان وجود دارند که دارای این نوع محیط باشند. بیشتر عسل ارگانیک در ایالات متحده از برزیل وارد می‌شود، زیرا برزیل عمدتاً یک جنگل بارانی مدیریت نشده است.

برزیل یک محیط طبیعی است که در آن می‌توان عسل ارگانیک تولید کرد. وقتی به بطری‌های عسل نگاه می‌کنید، منبع عسل را بررسی کنید، اغلب متوجه می‌شوید که از آمریکای جنوبی است. (  چنین استانداردی برای بسته بندی عسل در ایران وجود ندارد و تنها به تاریخ بسته بندی و مرکز بسته بندی اکتفا می‌شود ) . در عکس‌های زیر چند نمونه از بیسته بندی عسل‌های ارگانیک و خام را مشاهده می‌کنید.

عسل ارگانیک
 organic raw honey
 organic raw honey

6 – عسل خام چیست؟

وقتی صحبت از خرید عسل تصفیه نشده، خام و ارگانیک می شود، بهترین گزینه خرید عسلی است که برچسب « عسل خام » دارد. عسل خام عسلی است که هرگز گرم نشده است، یا فقط در دمایی گرم شده که معادل زندگی طبیعی زنبورهاست.

این معمولاً حدود 40 درجه‌ی سانتیگراد است. دمای داخل کندوها در روزهای گرم تابستانبه این مقدار میرسد. هیچ مقرراتی وجود ندارد که بر کلمه “خام” روی عسل نظارت کند، اما این درک کلی از این کلمه است.

قانون اصلی که زنبورداران استفاده می کنند این است که دمای عسل را زیر 40 درجه سانتیگراد نگه دارند. در دمای بالاتر از آن، آنزیم‌های طبیعی موجود در عسل شروع به تحلیل می‌کنند، بنابراین در این حالت می‌توانید مطمئن باشید که عسل هنوز خام محسوب میشود.

مقرراتی که حداکثر حرارتی که می توان به عسل اعمال کرد تا از تخریب آنتی اکسیدان‌ها و سایر مواد مغذی یا ترکیبات جلوگیری کند، وجود ندارد.

معمولاً عسل خام تسویه شده نیست یا با توریهای ریزی زباله‌های عسل را از آن جدا می‌کنند ( پولک ، موم و غیره ) . اندازه این صافی‌ها به اندازه‌ای است که 100٪ از مواد اصلی و آنزیمها از صافی رد می‌شوند و فقط تکه‌هایی از موم و زنبورها را جدا می‌کند. این کاری است که تقریباً همه زنبورداران قبل از بطری کردن عسل انجام می دهند.

7 – عسل درجه یک به چه معناست؟

عسلی که برچسب ” گرید A ” دارد، احتمالاً فوق فیلتر شده است و احتمالاً برای از بین بردن هر گونه گرده یا ذرات کوچک دیگر حرارت داده شده است. بهتر است عسلی بخرید که توسط سازمانهای رسمی دولتی درجه بندی نشده باشند. اگر چه این مطلب غیر منطقی به نظر می‌رسد، اما استانداردها برای عسل معکوس هستند و باعث می‌شوند عسل‌ها کاملا فیلتر شده و گرم شوند. بنابراین اگر می‌خواهید آنزیم‌های طبیعی و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در عسل شما طبیعی باشد، از عسل ” گرید A  ” اجتناب کنید.

اگر خوردن عسل ارگانیک برای شما بسیار مهم است، پس باید عسل خود را با دقت و جستجوی فراوان تهیه کنید. هرچند زمانی که پای پول زیاد برای عسل ارگانیک در میان است، فرصتی برای تقلب در طول آن فرآیند وجود دارد.

اما اگر به دنبال عسل با کیفیت هستید، پس از کسی خرید کنید که به او اعتماد دارید. بد نیست از زنبورداران محلی خودتان که احساس میکنید صادق و درستکار هستند خرید کنید. ممکن است برچسب ارگانیک نداشته باشند، اما احتمالاً میتوانید محصولی مرغوب تهیه کنید.

منبع مقاله : https://blog.foxhoundbeecompany.com/the-truth-about-organic-honey/

5 1 رای
رأی دهی به مقاله / متن
تشخیص عسل طبیعی و تقلبی
بیشتر بدانید