خواص شگفت انگیز عسل و زنجبیل
خواص شگفت انگیز عسل و زنجبیل : یک ترکیب طبیعی برای بهبود سلامتی
عناوین
خواص عسل و زنجبیل
شیرینی عسل در برابر تندی زنجبیل به نظر میرسد که ترکیب خوبی نباشند! اما ترکیب عسل و زنجبیل نه تنها فواید و خواص درمانی متعدد هر دوی این مواد را با هم ترکیب میکند، بلکه تعادل عجیبی از طعمها را نیز ارائه میدهد که بینظیر است. چندین نسخه از ترکیب عسل و زنجبیل از جمله چای، دارو و موارد دیگر وجود دارند که از دیرباز در چندین فرهنگ از جمله چینی و هندی مورد استفاده قرار میگرفتند. بیایید نگاهی دقیقتر به خواص عسل و زنجبیل بیندازیم.
فواید سلامتی عسل و زنجبیل
ترکیب زنجبیل و عسل میتواند برای بدن معجزه کند. این ترکیب جادویی اثرات ضد میکروبی، ضد باکتریایی و ضد التهابی مفیدی زیادی دارد که قرنهاست مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین ثابت شده است که عسل یک ماده غذایی بسیار خوبی است که مواد مغذی زنجبیل را به شکلی بهتری به بدن منتقل میکند. در ادامه به برخی از مزایای سلامتی این عسل و زنجبیل اشاره میکنیم:
تسکین سرفه و سرماخوردگی
محبوبترین مزیت استفاده از عسل و زنجبیل با هم برای درمان سرفه، سرماخوردگی و سایر مشکلات تنفسی است. چندین کشور در سراسر جهان از این ترکیب برای تسکین علائمی مانند گلو درد یا آبریزش بینی استفاده میکنند. در حالی که ما مطالعه مرتبطی در مورد این ترکیب خاص نداریم، تحقیقات فردی روی زنجبیل و عسل نشان داده است که این دو ماده ممکن است سرماخوردگی و سرفه را تسکین دهند.
از یک قاشق پودر زنجبیل خشک یا آب زنجبیل تازه مخلوط با مقادیر مساوی عسل استفاده کنید. برای کسب مزایای بیشتر میتوانید دانه فلفل خرد شده یا پودر دارچین را نیز اضافه کنید. این ترکیب با فلفل سیاه نیز برای رفع علائم آسم در طب سنتی استفاده میشود.
جلوگیری از حالت تهوع
زنجبیل معمولاً برای تسکین حالت تهوع استفاده میشود. این موضوع به ویژه برای حالت تهوع معمولی در افراد، حالت تهوع صبحگاهی و استفراغ در دوران بارداری موثر است. چای زنجبیل با عسل ممکن است اثر مشابهی داشته باشد. افزودن عسل آن را برای افرادی که طعم زنجبیل خام را دوست ندارند، خوش طعمتر میکند.
خواص آنتی اکسیدانی بالا
زنجبیل و عسل به طور جداگانه دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی هستند. این مواد ممکن است از بدن ما در برابر رادیکالهای آزاد محافظت کنند که به نوبه خود در برابر بیماریهای قلبی عروقی و چندین بیماری دیگر نقش موثری دارند. یک مطالعه حیوانی منتشر شده در BioMed Research International نشان داد که ترکیب زنجبیل و عسل طبیعی نسبت به استفاده هر یک از این مواد به تنهایی، ممکن است آنتی اکسیدانهای قویتری را در موشهای مبتلا به دیابت ایجاد کند. این ترکیب منجر به کاهش استرس اکسیداتیو میشود و در نتیجه به مدیریت دیابت کمک میکند.
کمک به هضم غذا
اعتقاد بر این است که یک شربت زنجبیل و عسل به دلیل خواص گوارشی ذاتی احتمالی زنجبیل میتواند به هضم غذا کمک کند. فقط یک قاشق چای خوری زنجبیل و عسل میتواند به افرادی که سیستم گوارشی ضعیفی دارند کمک کند. زنجبیل در طب هندی و چینی برای درمان بیماریهای معده مانند نفخ، اسهال، استفراغ و حالت تهوع استفاده میشد. عسل در سایر مکاتب طب سنتی برای درمان مشکلات گوارشی مورد احترام بود. مقالهای که در مجله Food Quality and Safety منتشر شد نشان داد که ممکن است تعادل میکروبی را در روده بهبود بخشد.
کمک به سلامت قلب
خواص آنتی اکسیدانی عسل و زنجبیل میتواند برای عملکرد قلب ما مفید باشد. اثرات تعدیل کننده این ترکیب ممکن است تنش رگهای خونی را کاهش دهد، در نتیجه فشار خون و احتمال بیماریهایی مانند تصلب شرایین، حملات قلبی و سکته را کم میکند. در واقع، انجمن قلب آمریکا، ترکیب عسل و زنجبیل را در رژیم غذایی افراد توصیه میکند.
اثرات ضد التهابی
زنجبیل با عسل در درمان عفونتهای ناشی از باکتریها و ویروسهای مضر بسیار موثر است. مطالعات علمی انجام شده بر روی خواص عسل و زنجبیل نشان داد که ترکیب این دو ماده میتواند اشکال مختلف عفونت را درمان کند. زنجبیل گیاهی است که به محافظت در برابر عفونتهای ناشی از باکتریها، قارچها و ویروسهای مضر کمک میکند. از سویی دیگر، عسل دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی قوی است. ترکیب این دو ماده میتواند التهاب را کاهش دهد.
تقویت سیستم ایمنی
در دنیایی که طعمهای مصنوعی، غذاهای فرآوری شده و رنگی به وفور در مواد غذایی دیده میشوند، سیستم ایمنی انسانی ضعیفتر از قبل میشود. شما به مواد غذایی نیاز دارید که سیستم ایمنی بدن را بدون عوارض جانبی تقویت کند. نوشیدن چای زنجبیل با عسل به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک میکند. این ترکیب فوق العاده به دلیل داشتن خواص ضد باکتریایی، ضد التهابی، ضد میکروبی و ضد ویروسی با استرس اکسیداتیو (عدم تعادل بین فعالیت رادیکال آزاد و آنتی اکسیدان) مبارزه کرده و از بدن محافظت میکند.
بهبود سیستم گردش خون
وقتی صحبت از سیستم گردش خون میشود، چای زنجبیل با عسل یک ترکیب فوق العاده است که به طور موثری تنش در رگهای خونی را کاهش میدهد. این مهم منجر به کاهش فشار خون و و تصلب شرایین میشود. مخلوط عسل و زنجبیل همچنین به جلوگیری از لخته شدن خون کمک میکند. به یاد داشته باشید که مصرف بیش از حد زنجبیل ممکن است باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون شود. بنابراین اکیداً توصیه میشود که دوز مورد نیاز را به صورت ترکیبی هر روز صبح و عصر مصرف کنید.
کمک به درمان آسم
ترکیب زنجبیل با عسل دارای خواص ضد التهابی و تسکین دهنده است که در پیشگیری و درمان عوارض آسم مفید خواهد بود. بر اساس مطالعات علمی، عصاره زنجبیل میتواند با باز کردن راههای هوایی محدود در ریهها به کاهش علائم آسم کمک کند. جینجرول و شوگوآل ترکیباتی هستند که در زنجبیل وجود دارند که ماهیچههای مجاری هوایی را شل میکنند. عسل همچنین دارای خواص ضد التهابی است که به کاهش التهاب در مجاری هوایی نیز کمک میکند. برای پیشگیری یا درمان آسم و سایر بیماریهای مرتبط با آن، نوشیدن چای زنجبیل با عسل ، هر روز صبح ناشتا توصیه میشود.
پیشگیری از سرطان
بسیاری از مطالعات علمی اثرات بالقوه زنجبیل با عسل را در درمان و پیشگیری از سرطان نشان دادهاند. زنجبیل به مدیریت اثرات شیمی درمانی و سایر درمانهای سرطان کمک میکند. عملکرد آنزیمهای آنتی اکسیدان موجود در زنجبیل با عسل میتواند در پیشگیری از سرطان، کاهش متاستاز و کاهش نتایج شیمی درمانی مفید باشد. هنگام مصرف زنجبیل با عسل، توصیه میشود قبل از هر وعده غذایی یک دمنوش مقوی از زنجبیل و عسل نوش جان کنید.
مفید برای کاهش وزن
عسل و زنجبیل دارای خواص ضد چاقی است و از مفیدترین ترکیبات غذایی برای کاهش وزن محسوب میشود. این ماده برای افزایش جذب مواد مغذی، تحریک به هضم بهتر و افزایش متابولیسم مفید هستند. مطالعات نشان میدهند که جینجرول موجود در زنجبیل اثر ضد چاقی بر بدن دارد. همچنین نوع خاصی از کافئین موجود در زنجبیل به هضم غذا و کاهش اشتها کمک میکند. عسل و زنجبیل میتوانند دمای بدن را افزایش دهند و در نتیجه سوخت و ساز و کالری سوزی را بالا ببرند.
درمان دیابت
زنجبیل میتواند مکمل موثری برای درمان دیابت باشد، در صورتی که از آن در حد اعتدال استفاده کنید. در حالی که عسل میتواند سطح انسولین خون را افزایش داده و به کنترل قند خون کمک کند. دمنوش زنجبیل با عسل برای افرادی که به دلیل قند خون بالا نمیتوانند نوشیدنی معمولی مصرف کنند، انتخابی بسیار بهتری است. این نوشیدنی آمینو هموسیستئین را کاهش میدهد. آمینو هموسیستئین عامل خطر بزرگ برای افراد مبتلا به دیابت است.
ضد میکروب برای جلوگیری از مشکلات دندان
پوسیدگی دندان مشکلی است که هم بزرگسالان و هم کودکان را درگیر میکند و حتی یکی از شایعترین مشکلات سلامتی در همه سنین است. بروز پوسیدگی دندان با عادت مسواک زدن دندان و محتوای فلوراید خمیر دندان کاهش پیدا میکند. مطالعات نشان میدهند که زنجبیل و عسل طبیعی ممکن است برخی از خواص خمیردندانهای حاوی فلوراید را برای محافظت از دندانها در برابر پوسیدگی دندان و میکروارگانیسمهای فرصت طلب در دهان ارائه دهد.
سایر خواص عسل و زنجبیل عبارتند از:
- حفظ تعادل قند خون
- تامین انرژی بدن
- کمک به رفع بلغم
- کمک به افزایش شیر مادر
- تسکین و کاهش دردهای دوران قاعدگی
- تسریع گردش خون برای تقویت قوای جنسی
- اثرات آرام بخش
- کمک به خواب بهتر و درمان بیخوابی
کلام آخر
راههای زیادی برای مصرف عسل و زنجبیل وجود دارند، اما بهترین راه ممکن میتواند تهیه دمنوش باشد. برای این کار بهتر است زنجبیل را به برش های نازک ببرید و در داخل یک شیشه تمیز قرار داد و داخل شیشه را پر از عسل کنید. بعد از یک شبانه روز میتواند مقداری از مخلوط عسل و زنجبیل را با آب گرم یا چایی مخلوط کنید و نوش جان فرمایید. فقط توصیه ما این است که زنجبیل تازه خریداری کنید و عسل نیز طبیعی و خالص باشد تا از حداکثر مزایای این دو ماده بهرهمند شوید.