ارتباط عسل و چاقی

این باور وجود دارد که عسل چاق کننده است. آیا این باور درست است یا خیر؟

عناوین

ارتباط عسل و چاقی

رابطه عسل و چاقی

عسل جایگزینی سالم برای بیشتر شیرین کننده‌های مصنوعی است اما به دلیل طعم شیرین‌تر عسل نسبت به شکر، این باور وجود دارد که عسل چاق کننده است. آیا این باور درست است یا خیر؟

چاقی یک اختلال متابولیک است که به شدت در چند دهه‌ی اخیر به شدت در سراسر جهان افزایش پیدا کرده است. چاقی با بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان مرتبط است و حتی می‌توان گفت که پیش زمینه همه‌ی انواع بیماری‌هاست.

بنابراین لازم است اطلاعات خود را در رابطه با آن و مواردی که باعث چاقی و پیشرفت‌ آن می‌شود بیشتر کنیم.

مواد غذایی حاوی چربی و قند باعث چاقی می‌شوند. تحقیقات همچنان در مورد رابطه چاقی و عسل مصرف شده انجام می‌شوند تا تاثیرات عسل بر کاهش یا افزایش وزن را نشان دهند. در ادامه به ارزش غذایی عسل، مقایسه عسل با شکر و اینکه آیا عسل چاق کننده است یا خیر می‌پردازیم.

سابقه عسل در درمان بیماریها و تحقیقات علمی

عسل دارای سابقه‌ای طولانی در تاریخ برای درمان انواع بیماریها به کار رفته و کارآمدی خود را نشان داده است. عسل در درمان بیماریهایی از جمله التهاب و استرس بسیار موثر است . عسل طبیعی در درمان بیماریهای گوارشی، تقویت سیستم ایمنی ، تقویت سیستم عصبی ، انواع زخم معده و زخم روده و درمان زخم و بهبود سوختگی و دیابت نیز کاربرد خود را نشان داده است.

عسل در کنترل چاقی بعنوان یک بیماری نیز تاثیرات مثبت خود را نشان داده است . از آنجایی که عسل باعث بهبود کارکرد کل بدن می‌شود، باعث تنظیم هورمونها و آنزیمهای مختلف بدن نیز میشود و درمان بیماری‌های مرتبط با چاقی و مدیریت وزن را نیز تحت‌الشاع قرار می‌دهد.

تجزیه و تحلیل های بالینی انجام شده توسط محققان شواهد قانع کننده‌ای را نشان می‌دهد که عسل طبیعی دارای خواص مطلوب برای رفع بیماری چاقی و تنظیم وزن بدن است.

این بررسی‌ها فواید سلامت بخشی عسل و ترکیبات آنرا در کاهش سطح قند خون، بهبود حساسیت به انسولین و متابولیسم لیپیدها با کاهش تری گلیسیرید، کاهش کلسترول تام و LDL و در عین حال افزایش سطح HDL خون تایید می‌کند. همه‌ی این موارد از افزایش بیش از حد وزن جلوگیری می‌کنند و خطر چاقی و عوارض ناشی از آن را کاهش میدهند.

مطالعات کنترل شده بیشتر برای تایید نقش عسل طبیعی در مدیریت چاقی، هم به عنوان یک عامل پیشگیرانه و هم به عنوان یک عامل درمانی، کماکان ادامه دارد.

آیا عسل طبیعی باعث افزایش قند خون می‌شود؟

حقیقت این است که عسل طبیعی با داشتن کالری کمتر نسبت به شکر و شاخص گلیسمی متوسط، به شما اجازه می‌دهد سطح قند خون را در حد متوسط حفظ کنید. این مقدار در سطوح متوسط، احساس سیری بیشتر و چربی کمتری را ایجاد می‌کند. شکر تصفیه شده اگر چه جزو کربوهیدرات‌هاست هیچگونه مواد مغذی به جز شیرینی ندارد، یعنی فقط کالری اضافی دارد. به عبارت دیگر شکر سفید 100% ساکارز است.

عسل نه تنها بخشی از کالری مورد نیاز شما را تامین می‌کند سرشار از مواد مغذی، ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین‌ها، آنزیم‌ها و عناصر کمیاب و مفید برای سلامتی است. عسل دارای 82 درصد قند، 17 درصد آب و درصدی از مواد مغذی دیگر است. و از نظر تغذیه‌ای بسیار غنی است. خوردن عسل به مقدار مناسب در طول روز باعث کاهش چربی و قند خون می‌شود.

فروکتوز چیست؟

فروکتوز یک قند و کربوهیدرات شیرین است. فروکتوز قند میوه است که لوولوز نیز نامیده می‌شود. فروکتوز قندی است که از گیاهان به دست می‌آید. عسل از شهد گل‌ها که توسط زنبورهای عسل جمع‌اوری میشود، تهیه می‌شود. فروکتوز و گلوکز و گالاکتوز موجود در عسل یک مونوساکارید (قند ساده) است که هضم آن برای بدن آسان است. میوه‌ها و سبزیجات منبع اصلی فروکتوز هستند.

عسل به طور متوسط حاوی 38 درصد فروکتوز و 31 درصد ساکارز است. باقیمانده ترکیبی از گلوکز و مالتوز است. فروکتوز شیرین‌تر از ساکارز است، اما به شیرینی شیرین کننده‌های مصنوعی مانند آسپارتام نیست.

اگرچه فروکتوز یک قند طبیعی و جزء اصلی قند عسل است، اما عسل می‌تواند به مقدار مناسب برای افراد دیابتی مصرف شود. بحث‌هایی در مورد مناسب بودن فروکتوز برای افراد مبتلا به دیابت وجود دارد و برخی تحقیقات نشان می‌دهند که فروکتوز ممکن است به اندازه گلوکز برای افراد مبتلا به این بیماری خطرناک باشد.

فروکتوز نسبت به سایر کربوهیدرات‌های معمول، افزایش کمتری در گلوکز پلاسما پس از غذا ایجاد می‌کند و بنابراین ممکن است یک شیرین کننده مفید در رژیم غذایی افراد دیابتی باشد. با این حال، به نظر می‌رسد فروکتوز رژیمی اثرات نامطلوبی بر لیپیدهای پلاسما در جمعیت دیابتی و افراد سالم دارد.

همچنین نگرانی وجود دارد که فروکتوز غذایی ممکن است باعث تحریک دریافت انرژی و افزایش وزن و چاقی شود. با این حال، هیچ مدرک قانع کننده‌ای وجود ندارد که صحت این موضوع را نشان دهد.

تفاوت عسل با قند خوراکی یا HFCS چیست؟

قند خوراکی یا HFCS شبیه عسل است، زیرا از فروکتوز و گلوکز جداگانه تشکیل شده است. از نقطه نظر تغذیه مستقیم، ما در مورد مواد مشابه صحبت می‌کنیم که هر دو از کربوهیدرات‌های یکسانی تشکیل شده‌اند.

اگر در مصرف عسل زیاده روی کنید، همان مشکلاتی را خواهید داشت که در مصرف قند خوراکی زیاده روی کرده‌اید. با این حال، عسل ماده غذایی بسیار بهتری نسبت به HFCS است.

تاثیر عسل بر چاقی و قندخون

در حالت ایده آل، برای حفظ تعادل در یک رژیم غذایی سالم، مصرف یک یا دو قاشق غذاخوری کوچک عسل در روز پیشنهاد می‌شود. بدیهی است که اگر عسل بیش از حد یا به طور منظم مصرف شود، می‌تواند منجر به افزایش وزن شود.

این بدان معناست که عسل به خودی خود، شما را چاق نمی‌کند، بنابراین مهم است که تعادل را در رژیم غذایی خود پیدا کنید. عسل یک غذای پرکالری است که تأثیر آن تا حد زیادی به دفعات و مقدار مصرف آن بستگی دارد.

تحقیقات و بررسی‌های علمی نشان داده است عسل نه تنها باعث چاقی نمیشود بلکه در بسیاری موارد باعث بهبود چاقی بعنوان بیماری و کاهش وزن نیز شده است.

 

 

5 1 رای
رأی دهی به مقاله / متن
5 1 رای
رأی دهی به مقاله / متن
عضویت
اطلاع رسانی
guest
نام و نام خانوادگی

0 نظر
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رای
فیدبک‌های داخلی
مشاهده همه نظرات