پرولین عسل

پرولین عسل مهمترین شاخصه‌‌ی تشخیص کیفیت عسل طبیعی است که فقط در آزمایشگاه قابل اندازه گیری است

پرولین عسل چیست ؟ (Proline)

پرولین عسل یکی از شاخصه‌های اصلی تشخیص عسل طبیعی است که در آزمایشگاه اندازه گیری می‌شود.

طبق استاندارد بین‌المللی کدکس، ابتدا نسبت فروکتوز به گلوکز (Fructose to Glucose Ratio) برای تشخیص عسل طبیعی اولین معیار محسوب می‌شود. سپس، میزان پرولین (Proline) را می‌توان یک معیار مهم و کلیدی در نظر گرفت تا بتوان کیفیت عسل را ارزیابی کرد.

به طور کلی درهیچ آزمایشگاهی امکان تولید پرولین وجود ندارد. فقط اگر زنبور عسل تغذیه مناسبی از گیاهان طبیعی را تجربه کرده باشد می‌تواند پرولین را به میزان مشخصی از گیاهان متفاوت دریافت کند. به همین دلیل یکی از معیارهای مهم و اصلی برای تشخیص کیفیت و اصالت عسل می‌تواند وجود و مقدار پرولین در آن باشد. ما در ادامه بیشتر شما را با پرولین و اطلاعات مرتبط با آن آشنا می‌کنیم. در ادامه همراه ما باشید.

پرولین عسل

پرولین چیست ؟

Proline که با نماد Pro یاP   شناخته می‌شود با فرمول شیمیایی C5H9NO2 ، یک نوع اسید آمینه خاص و متفاوت است. پرولین را می‌توان مهم‌ترین ماده در بین20 نوع امینه اسید مهمی در نظر گرفت که ساختار اصلی پروتئین‌ها را تشکیل داده است. می‌توان پرولین را یک اسید آمینه غیر ضروری معرفی کرد.

شاید برای شما جالب باشد که بدانید، بدن انسان این اختیار را دارد که پرولین را به سادگی سنتز کند. از جمله مزایای پرولین می‌توان به جلوگیری از درد مفاصل، تقویت دستگاه گوارش، بهبود زخم و ترمیم پوست اشاره کرد. پرولین عسل با توجه به دلایل علمی منتشر شده درباره‌ی آن می‌تواند به سلامتی بدن انسان کمک فراوانی بکند و همچنین ناگفته نماند که پرولین عامل اسیدی و در احشاء زنبور موجود است.

proline

پرولین در مواد غذایی

به نظر شما کدام غذای دیگر حاوی پرولین است؟ در ابتدا می‌توان تخم مرغ را یکی از منابع اصلی پرولین معرفی کرد. تخم مرغ می‌تواند سلامت پوست و بافت بدن را تأمین کند. محصولات لبنی نیز، همچون شیر حیوانی، پنیر و ماست سرشار از پرولین هستند. ژلاتین هم که بسیاری از افراد برای سلامت پوست خود به مصرف آن می‌پردازند نیز حاوی پرولین است. ژلاتین به تعادل عملکردهای متابولیکی بسیار کمک کند.

انواع گوشت و ماهی را نیز نباید از یاد ببرید چرا که حاوی مقادیر بسیار زیادی پرولین هستند. آجیل، بادام هندی برزیلی و فندق نیز برای دریافت پرولین مورد نیاز بدن بسیار مفید هستند. انواع عسل نیز میزان پرولین خاصی را در خود جای می‌دهند.

پرولین عسل یک میزان و مقدار مشخص نیست و با توجه به عوامل خاصی میزان آن در انواع عسل متفاوت است، اما به هر حال عسل می‌تواند منبع قدرتمند پرولین باشد و شما می‌توانید با خیال راحت آن را در سبد غذایی خود جای دهید. از آنجایی که به هیچ عنوان پرولین مصنوعی در آزمایشگاه قابل تولید نیست میزان و مقدار پرولین در عسل یکی از معیارهای اصلی برای کیفیت و اصلی بودن عسل طبیعی است.

پرولین عسل تغذیه ‌ای

میزان پرولین عسل به کیفیت و ارگانیک بودن آن مرتبط است. زمانی شما عسل را برای تغذیه خود انتخاب می‌کنید که نسبت به کیفیت و طبیعی بودن آن مطمئن باشید. میزان پرولین موجود در آن به این موضوع به نحو احسن کمک می‌کند. طبق استاندارد ایران حداقل مقدار پرولین عسل طبیعی 180 میلی‌گرم در کیلوگرم عسل است و کمتر از این مقدار نشاندهنده کیفیت پایین عسل می‌باشد.

از آنجایی که پرولین مصنوعی وجود ندارد می‌توان گفت، مقدار پرولین عسل ، یک از فاکتورهای اصلی طبیعی بودن عسل است و کمبود آن نشاندهنده اینکه احتمالا زنبورها با شکر تغذیه شده‌اند.

در واقع یکی از فاکتورهای اصلی عسل طبیعی یا عسل اصل، مقدار پرولین موجود در آن است که در آزمایشگاه اندازه‌گیری می‌شود.مقدار مناسب پرولین موجود در عسل نشان می‌دهد که زنبور تغذیه اصلی خود را از شهد گیاهان متفاوت تأمین کرده است و  شکر در تغذیه اصلی زنبور نقشی نداشته است.

میزان بهینه و استاندارد پرولین عسل

بالا بودن پرولین عسل یک ویژگی بسیار خوب و ارزشمند برای عسل طبیعی به شمار می‌رود. این مقدار هر چه بیشتر باشد نشاندن دهنده کیفیت بیشنر و احتمالا ارگانیک بودن آن است. امروزه عسلهای طبیعی و با کیفیتی با مقدار پرولین 700 تا 1000 میلیگرم هم می‌توان یافت که البته قیمت بالاتری هم نسبت به عسل‌های استاندارد دارند.

پرولین چیزی حدود 50% تا 85% از آمینو اسیدهای عسل را به خود اختصاص می‌دهد. میزان پرولین مجاز در استاندارد عسل ایران نباید از ۱۸۰ میلی‌گرم در کیلوگرم کمتر باشد. در غیر این صورت آن عسل از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست.

معمولا مقدار این فاکتور در انواع عسل تغذیه شده با شکر بسیار کمتر است. مقدار پرولین عمدتا نشان‌دهنده‌ی این موضوع است که زنبورهای عسل از تغذیه‌ی طبیعی یا استفاده کرده اند. البته کم بودن میزان پرولین می‌تواند دلایل دیگری هم داشته باشد.

codex standard پرولین عسل چیست و چه خواصی دارد

عوامل مؤثر بر میزان پرولین عسل

عوامل مختلفی هستند که بر مقدار پرولین موجود در عسل تاثیر می‌گذارند. گیاهان مختلفی که زنبورها از ان تغذیه می‌کنند مهمترین عامل تفاوت پرولین عسل است .

عامل مهم دیگری نیز که بر این فاکتور تاثر می‌گذارد میزان رطوبت هواست. معمولاً با افزایش رطوبت شما پرولین کمتری را در عسل می‌توانید بیابید. به همین دلیل است که عسل مناطق شمالی مثل عسل مرکبات، بسیار پرولین کمتری نسبت به عسل مناطق جنوبی دارند.

منشأ گیاه و میزان رطوبت هرکدام از جمله عوامل مؤثر بر میزان پرولین عسل هستند. به طور مثال عسل اقاقیا به طور طبیعی از پرولین کمتری برخوردار است و برعکس عسل گشنیز طبیعی پرولین بسیار بیشتری را درون خود جای‌داده است.

خواص پرولین عسل

پرولین عسل سرشار از خواص درمانی و تغذیه‌ای برای بدن است. شما اگر از عسلی که میزان پرولین بیشتری دارد استفاده کنید، قطعاً می‌توانید به صورت طبیعی به درمان زخم‌های پوستی خود بیندیشید. ترمیم زخم یکی از ویژگی‌های اصلی و خواص منحصر به فرد پرولین است که اطلاع از آن می‌تواند در مورد انتخاب عسل به شما کمک کند.

برای درمان و جلوگیری از درد مفاصل نیز ما به شما خوردن عسل طبیعی با پرولین بالا را پیشنهاد می‌دهیم؛  عسل طبیعی و ارگانیک با پرولین بالا می‌تواند به درمان بسیاری از بیماریها از جمله درد مفاصل نیز کمک کند و شما را از خوردن داروهای شیمیایی بی نیاز کند. این موضوع خصوصاً برای افراد مسن مصرف عسل بسیار ضروری است.

حقایقی در مورد عسل ارگانیک و عسل خام
بیشتر بدانید

دستگاه گوارش یکی از سیستم‌های بسیار مهم بدن است. تقویت این سیستم حیاتی مهم در بدن، پرولین موجود در عسل می‌تواند کمک شایانی به ما بکند . خواص پرولین برای سلامتی دستگاه گوارش یک موضوع تایید شده پزشکی است .

همچنین برای پشتیبانی از سلامت سیستم قلب و عروق نیز مصرف عسل طبیعی با پرولین بالا را در رژیم غذایی خود بگنجانید. مصرف عسل طبیعی کمک می‌کند تا از بیماری‌های قلبی در سنین مختلف دور باشید. پرولین همچنین می‌تواند باعث ایجاد کلاژن شود که برای کاهش تصلب شرایین بسیار مفید معرفی می‌شود.

تست یا آزمون پرولین عسل

یکی از بهترین روش‌های تشخیص عسل طبیعی ، میزان پرولین عسل است. فروشندگان با داشتن برگه آزمایش عسل می‌توانند خریدار را به خرید یک عسل ارگانیک و طبیعی مطمئن کنند. Proline دومین معیار کیفیت عسل شناخته می‌شود.

البته این چیزی نیست که بتوان از روی طعم یا عطر عسل متوجه آن شد و مقدار دقیق آنرا تنها در آزمایشگاهای صنایع غذایی قابل اندازه گیری و بررسی است .

هنگام ارسال نمونه عسل به آزمایشگاه تست های مختلفی روی عسل انجام می‌شود که توضیحات کامل آن در مقاله‌ی دیگری تحت نام تست عسل به زودی در همین سایت ارائه خواهد شد.

یکی از مهمترین این آزمایشات بررسی مقدار پرولین در عسل است که طبق استاندارد ملی ایران ۹۲ INSO این مقدار باید بیشتر از 180 میلیگرم در یک کیلوگرم باشد و هر چه این مقدار بیشتر باشد نشاندهنده کیفیت بالاتر عسل است.

متاسفانه آزمایشگاه هایی که تست دقیق آن فاکتور مهم را ارائه دهند زیاد نیستند اما سعی کنید هنگام خرید عسل مقدار پرولین عسل را از فروشنده بپرسید. دانستن این مقدار برای فروشنده عسل نشاندهنده تخصص وی در فروش عسل می‌باشد و باعث اطمینان شما خواهد شد.

مقدار پرولین عسل های هپی هانی همگی بالاتر از حد استاندارد است. اما اگر عسل خاص و ویژه‌ای با مقدار proline  بالا میخواهید با کارشناسان باتجربه و ماهر ما تماس بگیرید تا مورد مناسب را به شما پیشنهاد دهند.

5 2 آراء
رأی دهی به مقاله / متن