خواص عسل بهار نارنج برای سلامتی و نشاط

عسل بهار نارنج یکی از معروفترین انواع عسل تک گل است که در شمال و جنوب کشور برداشت می‌شود. مطمئنم حداقل دمنوش خوش عطر پرخاصیت آنرا نوش جان کرده‌اید. اما عسل تهیه شده از شهد بهارنارنج صدها مرتبه قدرتمندتر و مفیدتر است . در ادامه با این محصول و خواص ارزشمندش بیشتر آشنا میشویم.

خواص عسل بهار نارنج

عسل بهار نارنج چیست؟

در این مقاله عسل بهار نارنج و ارزش غذایی آن را بررسی می کنیم و اطلاعات نسبتا کاملی در این‌باره ارائه می‌دهیم.

عسل بهار نارنج، محصولی است که حاصل کار و تلاش زنبورهای عسل در باغ‌های نارنج که یکی از مرکبات معروف و ارزشمند کشور است تهیه می‌شود. این محصول یکی از پیشنهادهای همیشگی ما به دوستانی که دنبال یک عسل عالی هستند. عسل طبیعی یکی از بهترین خوراکی های دنیاست که بهتر است همیشه در رژیم غذایی خود داشته باشید.

عسل درخت نارنج عمدتا در شمال و جنوب کشور، در شهرهای بابل، ساری و شیراز که درختان نارنج فراوانی وجود دارد برداشت می‌شود. درخت نارنج شکوفه‌هایی بسیار خوشبو دارد که بهارنارنج نام دارد و زنبورها نیز شیفته طعم و عطر شهد آنها می‌شود. نتیجه، عسل بهار نارنج، محصولی است با خواص فوق العاده ارزشمند که در  ادامه با آن بیشتر آشنا می‌شویم.

شکوفه‌ی بهار نارنج

شکوفه یا گل نارنج یکی از محصولات پرمصرف طبیعت است که کاربردهای فراوانی دارد. در مازندران و شیراز آنرا عصاره‌گیری  و عرق‌گیری می‌کنند. عرق بهارنارنج دارای طبعی گرم، اشتها آور، مقوی اعصاب، رفع کننده غم و افسردگی و نشاط آور است . همچنین به تسکین ناراحتی‌های سینه و تپش قلب موثر است.

بهار نارنج را به شکل‌های دیگری نیز مصرف می‌کنند. مثلا از خشک شده‌ی آن دمنوش فرحناکی تهیه می‌شود که به راحتی جایگزین چایی سیاه، مفرح قلب و آرامبخش است. همینطور از شکوفه‌های آن برای تهیه مربا و چاشنی غذا نیز استفاده می‌شود.

رنگ بو مزه و طبع

رنگ عسل بهار نارنج به رنگ طلایی روشن است و یکی از معروف‌ترین عسل‌های تک گل به شمار می‌رود.

این عسل دارای طعم و عطری ملایم و بسیار دلپذیر و ملایم است. مطابق رنگ روشن این عسل طعم تندی ندارد و می‌تواند به عنوان شیرین کننده برای دمنوش‌ها استفاده شود. شهد بهارنارنج در کنار خواص فوق‌العاده‌ی آن، عسلی خواستنی و مردم پسند مردم است.

طبع عسل بهارنارنج نیز گرم شناخته می‌شود و باعث گرم شدن بدن و مزاج افراد است. بنابراین برای مردم سرد مزاج بسیار مناسب است.

زمان و محل برداشت عسل‌ بهار نارنج

همانطور که از اسمش پیداست این محصول یک عسل بهاره است. در فصل بهار بهار تا اواسط تابستان و هنگام گل دادن درختان نارنج  در شمال و جنوب کشورمان عسل بهارنارنج برداشت می‌شود. این برداشت عمدتا در شیراز و شهرهای جنوبی و همچنین در شمال در استان مازندران انجام می‌شود .

خواص عسل بهارنارنج

خواص عسل بهارنارنج

اگر تاکنون از ترکیبات مختلف بهارنارنج مثل شربت، مربا، دمنوش استفاده کرده باشید، احتمالا احساس آرامش کم نظیری را تجربه کرده‌اید.

می‌توان مهمترین خصوصیت عسل بهار نارنج را آرام بخشی و رفع اضطراب و نگرانی دانست. با این وجود این عسل طبیعی بهارنارنج خواص دیگری دارد که با هم می‌خوانیم.

۱ – خواص عسل بهار نارنج در آرام‌بخشی و رفع اضطراب

مصرف عسل بهار نارنج در رژیم غذایی روزانه می‌تواند اضطراب و استرس را برطرف‌ کند  و خوابی باکیفیت به افراد پراسترس هدیه ‌کند.

تنش‌های روزمره باعث خستگی و افسردگی می‌شود. یکی از خواص عسل بهار نارنج شادابی و نشاط آوری است. با مصرف یک قاشق غذاخوری از این عسل در طول روز نه تنها بسیاری از مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن را تامین می‌کند بلکه مصرف این عسل مانند مسکن، ذهن را آرامش می‌دهد و به سیستم عصبی نظم می‌دهد.

قبل از اینکه برای مشکلات بی‌خوابی، نگرانی‌های بی‌مورد، دلشوره و آسیب‌های عصبی به داروهای شیمیایی متکی شوید بهتر است برای تقویت اعصاب عسل بهار نارنج مصرف کنید.

عسل بهار نارنج  به بهبود سردردهای میگرنی نیز کمک می‌کند. به طور خلاصه می‌توان گفت آرامش بخشی اعصاب و روان با عسل بهار نارنج این مزیت‌ها را نیز با خود همراه دارد:

  • تقویت اعصاب
  • آرامش روان
  • رفع بی‌خوابی و خواب آرام و راحت
  • کاهش دلهره و هیجان
  • کاهش تپش قلب ناشی از استرس
  • از بین بردن علائم افسردگی و ایجاد حس نشاط

۲ – مقوی قلب و تصفیه‌ی کننده خون

مصرف عسل بهار نارنج برای کاهش فشارخون، قندخون و کلسترول خون نیز مورد تایید قرار گرفته است. با نوشیدن این عسل موارد بالا تنظیم می‌شود و باعت باز شدن نسبی عروق می‌گردد. به دنبال آن مشکلات قلبی عروقی و خطر سکته‌های ناگهانی ازبین می‌رود.

برای تقویت قلب عسل بهارنارنج را فراموش نکنید. آهن موجود در عسل، کم‌خونی ناشی از فقر آهن را برطرف می‌کند. در نتیجه کسالت و بی‌حالی در بدن کاهش یافته و انرژی را به بدن باز می‌گرداند. توصیه شده عسل بهارنارنج را در وعده غذایی صبحانه یا میان وعده استفاده کنید.

در مقاله بهترین روش مصرف عسل توضیحات کاملی برای نوشیدن عسل تهیه شده که شمارا به خواندن آن دعوت میکنم.

۳ – تقویت سیستم گوارش با عسل بهارنارنج

خوردن و آشامیدن در طول سالهای متمادی به خصوص غذاهای صنعتی و آماده‌ای که امروزه بیشتر استفاده می‌شود فشار زیادی به سیستم گوارش ما وارد می‌کند. لذا باید به طور دوره‌ای برای پاکسازی آن اقداماتی انجام دهیم.

یکی از کارهایی که می‌تواند به پاکسازی سیستم گوارش کمک می‌کند خوردن عسل بهار نارنج و همینطور عسل زرشک است. رفع سوءهاضمه، رفع ریفلاکس، دفع کرم‌های روده و برطرف کردن زخم و تورم معده از جمله خواص عسل بهار نارنج است.

از جمله خواص عسل بهارنارنج کمک به هضم بهتر غذا است و می‌تواند باعث افزایش اشتها در کودکان شود. اگر کودک شما علاقه‌ای به خوردن عسل ندارد می‌توانید با ترکیب آن با شیر و شکلات ترکیب کنید.

۴ – عسل بهار نارنج تقویت‌کننده‌ی مغز و افزایش دهنده حافظه است

وجود قندهای مفید با کالری متوسط انرژی بخشی را به خواص عسل بهار نارنج می‌افزاید. استفاده از عسل بخشی از کالری مورد نیاز روزانه را تامین ‌و عملکرد اجرایی مغز را تقویت می‌کند.

تقویت حافظه و افزایش هوشیاری به دورماندن از اثرات آلزایمر در دوران پیری کمک می‌کند. این خوراکی منحصربه‌فرد گلوکز کافی به مغز می‌رساند و نیاز بدن به قند و شکر را کاهش می‌دهد. در نتیجه عکس‌العمل‌های سرعت پردازش مغز نیز بیشتر می‌شود و حافظه، کارآیی بیشتری از خود بروز می‌دهد.

۵ – تقویت سیستم ایمنی بدن

یکی دیگر از خواص عسل بهارنارنج  تقویت سیستم ایمنی بدن است . این ماده به پیشگیری از بیماری‌ها کمک می کند. در این دوره که ویروس کرونا همه‌گیر شده این عسل می‌تواند خوراکی مناسبی برای تقویت سیستم ایمنی بدن برای جلوگیری از بیماری و ویروس کرونا است. در این رابطه عسل سیاه دانه نیز پیشنهاد می‌شود. برای خرید عسل بهار نارنج می‌توانید از همین سایت اقدام کنید

۶ – دیگر خواص عسل بهار نارنج

  • خاصیت ضدالتهابی و ضد تب عسل بهارنارنج
  • کمک به بهبود آرتروز و رماتیسم مفصلی
  • کمک به رفع مشکلات و بیماری‌ها‌ی زنانه و افزایش شیر مادر
  • باعث شادابی و لطافت پوست
  • کمک به جلوگیری از انواع سرطان
  • تامین ویتامین‌های ضروری برای گیاه‌خواران

نگهداری عسل‌ بهارنارنج

برای نگهداری این عسل‌ مثل بقیه انواع آن بهتر است در دمای معمولی اتاق بین ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتیگراد و به دور از تابش مستقیم آفتاب نگهداری شود. نور مستقیم آفتاب باعث از بین رفتن آنزیم‌های مفید عسل می‌شود. بهترین مکان برای نگهداری عسل، داخل کابینت آشپزخانه و در ظروف کاملا دربسته است.

ماندگاری عسل در این شرایط نگهداری سالها تضمین می‌شود ولی طبق قانون ۲ سال تاریخ مصرف روی شیشه آن ثبت می‌شود. در چنین شرایطی ممکن عسل شکرک بزند و این موضوع کاملا طبیعی است و می‌توانید آنرا برطرف کنید.

اطلاعات بیشتری در بخش مقالات عسلی هپی هانی پیدا می‌کنید.

عوارض عسل بهارنارنج

  • گفته می‌شود مصرف انواع عسل برای کودکان زیر یکسال به دلیل احتمال حساسیت ممنوع می‌باشد.
  • در صورت داشتن حساسیت کلی به عسل، برای انواع آن ممنوعیت ایجاد می‌شود.
  • در صورت داشتن بیماری‌های خاص و ممنوعیت مصرف عسل توسط پزشک، ممنوعیت ایجاد می‌شود.
۰ ۰ آراء
رأی دهی به مقاله / متن