خوردن عسل در بارداری

مصرف عسل در بارداری کمک فراوانی به سلامتی مادر و جنین می‌کند.

عناوین

عسل در بارداری

عسل برای خانم های باردار

به خانم‌های باردار هشدار داده می‌شود که از مصرف غذاهای خام و نیم پز مانند گوشت خام، ماهی خام، تخم مرغ، محصولات لبنی پاستوریزه نشده و سایر موارد دوری کنند؛ اما آیا عسل در بارداری هم منع شده و در این دسته از مواد غذایی قرار می‌گیرد؟ آیا خوردن آن در دوران بارداری خطر دارد؟ اولاً باید بگوییم که منظور از عسل خام عسلی است که تصفیه و پاستوریزه نشده و  بدون هیچ گونه عملیاتی در کارگاه خریداری می‌شود.

دوماً عسل حاوی منبع فراوانی از مواد مغذی است و فواید بسیاری برای سلامت انسان دارد، اما به دلیل آنکه دوران بارداری مرحله بسیار حساسی از یک زندگی زن و شوهر است، مصرف هر غذایی حتی عسل باید با احتیاط بسیار همراه باشد. ما در این بررسی در مورد مزایا و خطرات عسل برای خانم های باردار صحبت می‌کنیم تا ببینیم تحقیقات تا به امروز چه نتایجی را ارائه داده‌اند.

آیا خوردن عسل در دوران بارداری بی‌خطر است؟

این ایده که عسل می‌تواند برای نوزادان تازه متولد شده مضر باشد، باعث نگرانی برخی از افراد در مورد مصرف عسل در دوران بارداری شده است. آنها نگران این هستند که مصرف عسل به کودک در حال رشد آسیب برساند. بنابراین آیا باید نسبت به این موضوع نگران باشم؟ احتمالاً در مورد عسل دچار وسواس هستید، زیرا می‌دانید که عسل برای کودکان و نوزادان تا اولین سال تولدشان ممنوع است.

عسل می‌تواند حاوی هاگ‌های باکتریایی به نام «بوتولینوم» باشد که ممکن است برای سیستم گوارشی کوچک و توسعه نیافته کودک زیر یک سال سمی باشد. خوشبختانه، معلوم شده است که عسل در زمان بارداری مشکلی برای جنین ایجاد نمی‌کند. بنابراین استفاده از عسل برای زن باردار کاملا بی‌خطر است، زیرا سیستم گوارشی و ایمنی بزرگسالان کاملا در برابر بوتولینوم به تکامل رسیده است و می‌تواند باکتری‌ها را کنترل کند. همچنین تعداد زیادی باکتری خوب در روده انسان بالغ وجود دارد که برای محافظت در برابر سم بوتولینوم کافی خواهند بود.

آیا عسل برای زن باردار خوب است؟

تا زمانی که تحت نظر پزشک باشید، خوردن عسل در زمان حاملگی خوب است. موارد بسیار نادری وجود دارند که نشان می‌دهند، مادران در دوران بارداری به بوتولیسم مبتلا شدند؛ البته هیچ مدرکی مبنی بر اینکه نوزادان این مادران نیز به این بیماری مبتلا شده‌اند وجود ندارد.

شرایط خاصی در مصرف عسل وجود دارد که باید در دوران بارداری کنترل شود. زنان مبتلا به دیابت بارداری باید مراقب میزان مصرف قند خود در طول بارداری باشند تا از افزایش گلوکز خون جلوگیری کنند. عسل جایگزین بهتری برای شکر سفید است، اما همچنان باید در حد اعتدال مصرف شود. اگر دیابت بارداری در شما تشخیص داده شد، با پزشک خود در مورد تغییرات غذایی صحبت کنید.

خواص تغذیه‌ای عسل خام

عسل خام یک درمان طبیعی عالی برای تسکین گلودرد، آلرژی و سایر بیماری‌های جزئی است که در زندگی روزمره با آنها روبرو می‌شویم. نوشیدن یک دمنوش بدون کافئین و تسکین دهنده همراه با مقداری عسل قبل از خواب نیز راهی عالی برای کمک به استراحت در دوران بارداری است. عسل همچنین به دلیل داشتن ترکیبات مفید، اثر آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی قویی دارد. این ترکیبات شامل پلی فنول‌ها و ویتامین‌های E و K هستند. درنهایت، مصرف منظم عسل باعث می‌شود سیستم ایمنی بدن مادر قوی‌تر شود.

خواص عسل برای خانم های باردار

یک قاشق غذاخوری عسل دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان رژیمی است. مقداری عسل را در فنجان گرم چای ( دمنوش ) بریزید. می‌توانید مقداری عسل را با آب گرم و آب لیمو مخلوط کنید. اینها داروهای عالی برای درمان تهوع صبحگاهی یا گرفتگی بینی هستند.

 آیا می‌دانید یک لیوان بزرگ شیر گرم مخلوط با عسل می‌تواند سوزش سر دل و اسهال را تسکین دهد؟ از سوء ‌هاضمه گرفته تا گلودرد و از زخم تا سرفه، عسل بهترین ماده طبیعی است که باید در دوران بارداری جزء رژیم غذایی شما قرار گیرد تا شما را از انواع داروهای شیمیایی بی‌نیاز کند.

دیگر فواید خوردن عسل در بارداری

از مزایای مصرف عسل در دوران بارداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش آلرژی: عسل ارگانیک به دلیل وجود گرده برای کاهش حساسیت‌های فصلی شناخته شده است. بنابراین، در صورت مصرف روزانه، عسل در دوران بارداری می‌تواند ایمنی بدن را نسبت به گرده گل و سایر آلرژی‌های فصلی ایجاد کند.
  • کاهش سرفه: عسل یک ماده طبیعی عالی برای کاهش سرفه و سرماخوردگی در دوران بارداری است. برای تسکین گلو درد بهتر است عسل را با آب گرم، زنجبیل یا لیمو میل کنید. عسل همچنین به پاکسازی مخاط کمک می‌کند.
  • رفع بی‌خوابی: عسل به همراه شیر می‌تواند بهترین معجون برای رفع بی‌خوابی در بارداری باشد. یک قاشق چای خوری عسل را در یک فنجان شیر گرم مخلوط کنید و آن را قبل از خواب میل نمایید تا مانند یک نوزاد بخوابید.
  • کاهش سوزش سر دل: سوزش سر دل و سوء‌ هاضمه از مشکلات شایع بارداری به خصوص در سه ماهه سوم هستند. یک لیوان شیر گرم را با عسل مخلوط کنید تا باعث کاهش سوزش سر دل شود.
  • سرشار از آنتی اکسیدان: قبلاً اشاره کردیم که عسل منبع غنی از آنتی اکسیدان‌هایی ضروری بدن است، اما آیا می‌دانستید عسل فلاونوئیدهای زیادی نیز دارد؟ بنابراین، اگر به طور منظم عسل بخورید، استرس اکسیداتیو را از خود دور می‌کند. علاوه بر این، عسل به رشد کودک نیز کمک می‌کند.
  • التیام سوختگی و زخم: اگر در دوران بارداری صدمه دیدید یا دچار سوختگی شدید، به جای خوردن مسکن‌ها، عسل را به صورت موضعی برای کاهش درد و التیام روی زخم یا سوختگی خود بمالید.
  • درمان ناراحتی‌های گوارشی: عسل از رشد باکتری هلیکوباکتر پیلوری در معده جلوگیری می‌کند. این باکتری باعث ایجاد زخم می‌شود. بنابراین، خوردن عسل می‌تواند از رشد هلیکوباکتر پیلوری جلوگیری کند.

میزان مناسب مصرف عسل برای خانم های باردار

یک قاشق غذاخوری عسل تقریباً 8.6 گرم قند دارد. در حال حاضر، طبق دستورالعمل‌های سازمان بهداشت جهانی، باید مصرف قندهای آزاد را به کمتر از 25 گرم در روز برای زنان باردار محدود کرد. این مقدار معادل کمتر از 10 درصد از کل انرژی دریافتی در روز است. بنابراین، زنان باردار روزانه باید فقط تا پنج قاشق غذاخوری عسل معادل 180 تا 200 کالری مصرف کنند.

نکات مهم درباره مصرف عسل برای خانم های باردار

نکاتی که در ادامه آورده شده‌اند را باید قبل از مصرف عسل رعایت کنید:

  • عسل را به نوشیدنی‌های داغ اضافه نکنید، زیرا حرارت زیاد آنزیم‌های مفید را از بین می‌برد. ( صبر کنید نوشیدنی به دمایی حدود کمتر از 60 درجه سانتیگراد برسد بعد عسل را مخلوط کنید )
  • از عسل طبیعی و عسل ارگانیک استفاده کنید . عسل را از مراکز معتبر فرش عسل تهیه کنید.

خطرات مصرف عسل هنگام بارداری

استفاده از عسل در مقادیر زیاد می‌تواند عوارض جانبی زیادی داشته باشد که در ادامه شرح می‌دهیم:

  • افزایش مقاومت به انسولین: در صورت سوء استفاده از عسل، قند خون افزایش می‌یابد. بنابراین زنان باردار مبتلا به دیابت بارداری نباید از عسل استفاده کنند.
  • ایجاد اسپاسم: استفاده خیلی زیاد از عسل منجر به گرفتگی معده، نفخ، اسهال یا یبوست می‌شود. عسل همچنین اسید معده را افزایش می‌دهد و هضم را کند می‌کند.
  • تاثیر منفی بر سلامت دندان‌ها: محتوای قند زیاد در عسل می‌تواند منجر به پوسیدگی دندان و سایش دندان در دوران بارداری شود. پس از مصرف عسل دهان خود را بشویید.
  • افزایش وزن: محتوای کالری بالای عسل باعث می‌شود تا زنان باردار در دوران حاملگی اضافه وزن پیدا کنند.

عسل برای باردار شدن

عسل به عنوان یکی از مواد غذایی طبیعی و سالم شناخته شده است که به دلیل خواص منحصر به فرد خود و کمک به سلامتی و تقویت عمومی بدن میتواند به بارداری خانها کمک کند.

عسل به عنوان یکی از مواد غذایی ایده‌آل شناخته شده است که می‌تواند به افزایش شانس بارداری کمک کند. عسل حاوی مواد مغذی مفیدی از جمله ویتامین‌ها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه است که می‌تواند به تغذیه سلول‌های بدن و افزایش کیفیت اسپرم کمک کند. به همین دلیل، مصرف عسل به طور مرتب و با توصیه پزشکان می‌تواند به افزایش شانس بارداری و بهبود کیفیت باروری کمک کند. استفاده از عسل ملکه یا ژل رویال در این امر توانایی‌ها و قابلیتهای بیشتری دارد.

کلام آخر

عسل یک ماده غذایی است که فواید سلامتی زیادی برای زنان باردار دارد که باعث رفع بسیاری از مشکلات دوران بارداری می‌شود. اما باید از مصرف زیاد عسل اجتناب کرد. همچنین مهم است که عسلی را خریداری کنید که خالص و ارگانیک باشد و تحت شرایط فرآوری شده قرار نداشته باشد. در دوران بارداری نیز همیشه تحت نظر پزشک باشید تا بتوانید از یک رژیم غذایی سالم و مقوی بهره‌مند شوید.

5 1 رای
رأی دهی به مقاله / متن
عسل سیاه دانه و خواص درمانی
بیشتر بدانید
5 1 رای
رأی دهی به مقاله / متن
عضویت
اطلاع رسانی
guest
نام و نام خانوادگی

0 نظر
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رای
فیدبک‌های داخلی
مشاهده همه نظرات