کدام رنگ عسل طبیعی تر است؟

رنگ عسل طبیعی چیست و بهترین رنگ عسل کدام است ؟

عناوین

انواع رنگ عسل طبیعی

رنگ عسل

رنگ عسل یک رنگ خاص و ثابت نیست، بلکه شما باید متنوع‌ترین رنگ‌ها را برای عسل همانند یک رنگین کمان در نظر بگیرید.

تنوع رنگ عسل به سبب نوع گیاهی است که زنبور به شهد گیری آن می‌پردازد، دمای منطقه، نوع بافت خاک، نوع شرایط زیستی و آب و هوایی منطقه و ترکیبات شیمیایی شهد گیاه همگی در رنگ این ماده غذایی تأثیر بسزایی دارند.

به عنوان مثال عسل‌هایی که رنگ تیره‌تری دارند، املاح و مواد معدنی بیشتری انتظار می‌رود و خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن‌ها بسیار بیشتر به چشم می‌آید. معمولاً گیاهان آویشن و پونه کوهی از جمله گیاهانی هستند که رنگ عسل آن‌ها تیره است. البته هر عسل تیره‌رنگی نمی‌تواند اصل باشد، اما عسل تیره اصل صددرصد خواص مفیدی را بر جا می‌گذارد.

چرا رنگ عسل‌ ها متفاوت است؟

رنگ عسل‌ها متناسب با نوع گیاهی که زنبور شهد آن را می‌گیرد متفاوت است. به همین دلیل است که با تغییر رنگ عسل روبرو می‌شوید و البته هر رنگی به خواص گیاهی خاصی مرتبط است. عسل شبدر، اکلیل کوهی و اسپرس رنگ روشنی دارند .

عسل سماق رنگ سبز براق است و عسل اویشن با رنگ قرمز تیره به فروش می‌رسد. عسل بهارنارنج رنگی ملایم و روشن دارد. رنگ عنبری عسل اقاقیا یک رنگ خاص و منحصر به فرد است. عسل خلنگ قهوه‌ای است، اما یک قهوه‌ای متمایل به قرمز یا می‌توان گفت تیره که توانسته رنگ این نوع عسل را یک رنگ خاص معرفی کند.

عسل بلوط رنگ قهوه‌ای تیره، عسل کلزا پرتقالی روشن، عسل اکالیپتوس زرد رنگ، عسل اسطوخودوس رنگی کاملاً شفاف، عسل مرکبات زرد کم رنگ، عسل صنوبر  رنگی قهوه‌ای تیره با سبز تیره را به نمایش می‌گذارد.

عسل گندم سیاه رنگ و قهوه‌ای تیره است. با توجه به رنگ‌هایی که گفته شد، قطعاً متوجه شده‌اید که نوع گیاه تا چه اندازه در تعیین رنگ نقش مهمی را ایفا می‌کند.

علت تیره شدن رنگ عسل

دو دلیل برای تیره شدن رنگ عسل وجود دارد. در ابتدا شاید عسل به همین شکل تولید شده است که بدین ترتیب شما را با یک بافت تقریباً سفت روبرو می‌کند. حالت دوم زمانی رخ می‌دهد که عسل متبلور می‌شود، در مورد عسل متبلور شده در مقاله‌ای تحت عنوان شکرک عسل اطلاعات کاملی بیان شده که شما را به خواندن آن دعوت می‌کنیم.

معمولاً از عسلی که رنگ تیره‌ای دارد به عنوان چاشنی غذا  استفاده می‌کنند ، اما خواص درمانی زیادی هم دارد.

علت تغییر رنگ عسل چیست ؟

از جمله دلایلی که روی تغییر رنگ عسل تأثیر می‌گذارد، روش نگهداری آن است. درصورتی که شرایط مکانی مناسبی برای نگهداری عسل تهیه کنید، قطعاً در طولانی ‌مدت رنگ اصلی و طعم منحصر به فرد عسل حفظ خواهد شد.

در حالت کلی رطوبت، نور مستقیم خورشید، دمای نامناسب، نگهداری در ظروف پلاستیکی و فلزی نامرغوب از جمله دلایلی است که رنگ این ماده خوراکی را تغییر می‌دهد. معمولاً در آب‌وهوای گرم عسل رنگ تیره‌ای را به خود اختصاص می‌دهد. عسلی که از گل محمدی به دست می‌آید عمدتاً سرخ‌رنگ و کمی معطر است.

تغییر رنگ عسل

انواع رنگ عسل

رنگ عسل می‌تواند شفاف باشد. گیاهانی همچون پنبه، رزماری، شبدر، گل گاوزبان، اقاقیا (زرد و سفید یا بی رنگ و شفاف )، مرزه همگی عسلی با رنگ این ‌چنینی تولید می‌کنند. عسل با رنگ سفید از گیاهان  تمشک، شلغم، کنگر و برخی درختان میوه بسیار دیده می‌شود، البته ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شود؛ چرا که عسل با رنگ زرد روشن هم جزء پرفروش‌ترین‌ها است. این رنگ از گیاهانی نظیر مرکبات، گون‌ها، سیب، استبرق و آفتابگردان به دست می‌آید.

رنگ لیمویی عسل را از گیاهانی مانند افرا و کنف می‌توان انتظار داشت. رنگ زرد طلایی حاصل شهد گیاهانی همچون بید، کاسنی زرد، خردل، استوخودوس، زرشک، کدو، اسپرس، چمنزار است. رنگ زرد تیره از گل قاصدک و توتون برای عسل به دست می‌آید.

رنگ زرد متمایل به قرمز زرد نیز وجود دارد که برای گیاهان شبدر قرمز، کلزا، هویج این رنگ اختصاصی در تولید عسل وجود دارد. رنگ متمایل به قهوه‌ای برای انواع میوه و گندم سیاه، رنگ زرد متمایل به سبز به گیاهان گل گندم، بارباره و زیرفون، رنگ قرمز روشن به گیاه شاه بلوط، رنگ قرمز به گیاه آویشن، رنگ قهوه ای متمایل به قرمز به گیاه خلنگ مرتبط است.

رنگ قهوه‌ای به عسل گیاهان نارون، پیاز و پونه کوهی، رنگ طوسی تیره به گیاه اکالیپتوس، رنگ کهربایی عسل مربوط به گیاهانی همچون مریم گلی، اکلیل کوهی و یونجه، رنگ سبز به گیاه شهد نباتی و رنگ سبز تیره تا سیاه به گیاهان خارشتر، سرو، کاج، صنوبر، زبان گنجشک و بلوط اختصاص دارند.

دانستنیهای لازم در مورد ساکارز عسل
بیشتر بدانید

بهترین رنگ عسل ، چه رنگی است؟

حقیقتاً نمی‌توانیم یک رنگ را به عنوان بهترین رنگ عسل معرفی کنیم؛ چرا که رنگ‌های متفاوت عسل به دلیل نوع گیاهان متفاوتی است که زنبور برای شهد از آن‌ها استفاده می‌کند. در این ‌بین، هر کدام از این گیاهان نیز خواص منحصر به فرد خود را دارند.

به همین دلیل، نمی‌توان گفت که تنها یک رنگ عسل می‌تواند بهترین رنگ برای خرید عسل به شمار آید، اما در حالت کلی رنگ‌های تیره می‌تواند عسل را با طعم شدیدتر و البته قابل‌ تشخیص‌تری روبرو کند. عسلی که رنگ روشن دارد هم خواص و استانداردهای مربوط به خود را حفظ می‌کند و این‌گونه است که نمی‌توان یک رنگ را به عنوان بهترین رنگ این ماده غذایی شفابخش معرفی کرد.

عسل تیره بخوریم یا عسل روشن؟

این خواص عسل‌ ها با رنگ های مختلف است که باعث می‌شود شما تصمیم بگیرید که آیا عسل تیره مصرف کنید یا به عسل روشن روی بیاورید. خواص آنتی‌اکسیدانی که عسل تیره دارد، آن را به یکی از بهترین انتخاب‌ها تبدیل کرده است. شما همچنین برای کاهش درد عادت ماهانه می‌توانید عسل تیره را منبع اصلی آهن در نظر بگیرید.

ناگفته نماند که برای کنترل وزن، سلامت استخوان و درمان روماتیسم عسل تیره جز بهترین‌ها است. بسیاری از افراد نیز برای نرمی و رطوبت مو از عسل اصل تیره استفاده می‌کنند.

برای شیرین کردن چای یا حتی غلات صبحانه عسل رنگ روشن یک گزینه ایده آل و کاربردی است؛ چرا که تغییری در مزه اصلی چایی و دیگر خوراکی ها ایجاد نمی‌کند. به طور کلی می‌توان گفت که سلیقه افراد می‌تواند مشخص کند که کدام رنگ عسل می‌تواند انتخاب مناسب و البته مطابق با نیاز آن‌ها باشد. به‌هرحال هر فردی از روش خودش تبعیت می‌کند.

مقایسه رنگ عسل طبیعی با رنگ عسل تقلبی

حقیقتاً با توجه به رنگ عسل نمی‌توان به طبیعی یا تقلبی بودن آن پی برد؛ چرا که رنگ عسل آن با توجه به نوع گیاه کاملاً متفاوت است. راه‌های دیگری وجود دارد که بتوان نسبت به تقلبی بودن عسل مطمئن شد، نحوه‌ی شکرک زدن ، عطر، طعم و بو همگی جزء مواردی هستند که در تشخیص عسل طبیعی و تقلبی به کمک شما می‌آیند. مقاله‌ی مفصلی در رابطه با عسل طبیعی و تقلبی در اینجا داریم که شمارا به مطالعه آن دعوت می‌کنیم .

تشخیص عسل طبیعی و تقلبی
بیشتر بدانید

تأثیر رنگ عسل بر طعم و مزه عسل

معمولاً رنگ عسل اگر روشن باشد، طعم ملایم‌تری دارد و رنگ‌های تیره عسل می‌تواند شما را با طعم شدیدتری روبرو کنند. عسل با رنگ تیره دارای طعم و عطر تندتر است و مواد مغذی بیشتری را نیز در خود جای‌ داده است.  عسلی که رنگ روشن دارد، معمولا رقیق تر و برعکس عسلی که رنگ تیره دارد، غلیظ‌تر می‌باشد.

ویدیو : رنگ عسل طبیعی

3.6 8 آراء
رأی دهی به مقاله / متن
3.6 8 آراء
رأی دهی به مقاله / متن
عضویت
اطلاع رسانی
guest
نام و نام خانوادگی

0 نظر
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رای
فیدبک‌های داخلی
مشاهده همه نظرات