10خاصیت عسل آویشن ، محبوبترین عسل تک‌گل

عسل آویشن بهترین عسل برای بهبود مشکلات سیستم گوارش

عناوین

خواص عسل آویشن

معجزه سلامتی با عسل آویشن

عسل آویشن یکی از انواع عسل تک گل بسیار معروف ومحبوب بین مصرف کنندگان عسل طبیعی است که علاوه بر خواص درمانی و تقویتی طعمی بسیار خوشمزه و مطبوع دارد.
آویشن دارای انواع مختلفی است که 2 نوع معروف آن آویشن باغی و آویشن کوهی است و معمولا در به عنوان چاشنی در طبخ غذا استفاده می‌شود . به همین ترتیب 2 نوع عسل آویشن باغی و عسل آویشن کوهی یا وحشی نیز وجود دارد که بسیار طرفدار دارد.

عسل آویشن چیست ؟

عسل آویشن حاصل تلاش بیدریغ زنبورهای عسل برای جمع آوری شهد گلهای نعنایی و گرده‌های انواع آویشن بخصوص گونه آویشن معمولی و یا آویشن کوهی و وحشی است.

عسل تک گل آویشن به این معنی است که گیاه غالب منطقه‌ی برداشت آویشن باشد، اگر چه زنبور ممکن است از گیاهان دیگر نیز تغذیه کرده باشد. اما با توجه با وسیع شدن مزارع و دشتهای مورد استفاده برداشت عسل تک گل بسیار راحت‌تر از قبل شده است.

رنگ ، بو ، مزه و طبع عسل آویشن

عسل آویشن به رنگ کهربایی است ولی با توجه به گیاهان مختلف منطقه و فصول مختلف ممکن است تغییر تیره  یا روشن‌تر شود. این عسل رایحه‌ی تند دارد و شیرینی متوسط آن طعم و مزه‌ایی عالی ایجاد می‌کند.

طبع عسل‌ آویشن مطابق گیاه آن نسبتا گرم محسوب می‌شودو به افرادی که سرد مزاج هستند توصیه می‌شود. طبع عسل های مختلف در مطلب جداگانه‌ای که به همین منظور تهیه شده است قابل مطالعه است.

نگهداری عسل آویشن

عسل اویشن مثل بقیه انواع عسل بهتر است در دمای معمولی اتاق بین 18 تا 25 درجه سانتیگراد و به دور از تابش مستقیم آفتاب نگهداری شود. نور مستقیم آفتاب باعث از بین رفتن آنزیم‌های مفید عسل می‌شود. بهترین مکان برای نگهداری عسل، داخل کابینت آشپزخانه و در ظروف کاملا دربسته است.

ماندگاری عسل در این شرایط نگهداری سالها تضمین می‌شود ولی معمولا طبق قانون 2 سال تاریخ مصرف روی شیشه آن ثبت می‌شود.  در چنین شرایطی اگر عسل شکرک بزند کاملا طبیعی است و می‌توانید آنرا برطرف کنید.

محل جمع‌آوری عسل آویشن

دامنه‌های البرز، زاگرس و سبلان مملو از آویشن‌های خودرو هستند، زنبورداران در چنین مناطقی کندوهای خود را نصب می‌کنند و حاصل کار عسل‌آویشن کوهی است. در برخی مناطق دیگر نیز گیاه آویشن به صورت مکانیزه یا دستی کشت می‌شود و فرصت مناسبی را برای برداشت عسل‌آویشن ایجاد می‌کنند که به آن آویشن باغی گفته می‌شود. این گیاه بیشترجهت مصارف تهیه داروهای گیاهی کشت می‌شود و مصرف دارویی و اسانس‌گیری دارد. عسل‌های این مناطق درصد بالایی از شهد آویشن را دارا هستند.

برای خرید عسل آویشن از همین فروشگاه می‌توانید اقدام کنید.

تولید عسل آویشن

مواد موثره‌ی آویشن

آویشن یکی از محبوب‌ترین گیاهان دارویی است که به عنوان ادویه‌ای خوش‌عطر هم شناخته می‌شود، گیاه آویشن سرشار از روغن‌های ضروریی است که طعم و عطری عالی دارد و اثرات ضد میکروبی و ضد قارچی دارد. این خواص ارزشمند به شهد گیاه و طبیعتا به عسل آویشن انتقال پیدا می‌کند.

عسل اویشن برای انواع بیماریها مثل مشکلات تنفسی و بهبود سلامت دستگاه گوارشی مفید است. عسل طبیعی آویشن دارای مزه‌ای خاص، تند با تلخی ملایمی است که البته همه متوجه آن نمی‌شوند و تنها افرادی که حس چشایی بسیار قوی دارند این موضوع را عنوان می‌کنند، این تلخی به علت دارا بودن ماده‌ای به نام تیمول است این ماده در مبارزه با التهاب سراسر بدن بسیار مؤثر است.

عسل آویشن حاوی یک ماده ضد باکتری طبیعی به اسم پراکسید هیدروژن هست که باعث کاهش باکتری‌ها و جلوگیری از گسترش آنهاست .

عصاره آویشن نیز در ترکیب با عسل کاربردی درمانی دارد و در درمان عفونتهای تنفسی و سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مؤثر است .

برگ، گل و روغن آویشن نیز در درمان بسیاری از بیماری‌ها مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه به صورت تازه و خشک‌شده  در دسترس است.

در ادامه مطلب با  10 خاصیت ارزشمند عسل آویشن

خواص عسل آویشن بسیار زیاد و متنوع است و ما در اینجا تنها به مهمترین آنها اشاره میکنیم

 1 – تسکین گلو درد

اثر ضد باکتریایی عسل آویشن، باکتری‌ها و عفونت در گلو را از بین می‌برد ، توجه کنید که اگر می‌خواهید این عسل برای شما مفید واقع شود خام و حرارت ندیده باشد و تا یک ساعت بعد از آن چیزی نخورید و چندین مرتبه در روز از آن عسل استفاده کنید .

2 – خاصیت ضد باکتری قوی

آویشن اثرات ضدمیکروبی و ضدقارچی عالی‌ایی دارد، عسل آویشن حاوی یک ضد باکتری طبیعی بی نظیری به نام پراکسیدهیدروژن است که مسؤول کاهش میزان باکتری‌ها و جلوگیری از انتشار آنهاست.

عناصر دیگری هم در این عسل وجود دارد که اثر ضدباکتریایی از خود نشان می‌دهد، PH اسیدی و رطوبت کم هم در این موضوع موثر است. این عسل کمک بزرگی به درمان عفونت های تنفسی مثل سرماخوردگی ، برنشیت ، گلودرد ، سرفه‌های شدید و از این قبیل می‌کند.

3 – درمان ورم معده

عسل آویشن تسکینی موثر برای پوشش آسیب دیده معده است. التهابات گوارشی را بهبود می‌بخشد و باعث از بین رفتن ورم معده می‌شود. هنگامی که معده خالی باشد با خوردن یک قاشق عسل آویشن باعث بهبودی و سلامتی خود شوید . ( مطلب بهترین روش مصرف عسل را ببینید )

4 – بهبود سیستم ایمنی بدن

عسل‌اویشن با افزایش تعداد گلبول‌های سفید واکنش سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد و سیستم ایمنی بدن را ارتقا می‌دهد. خوردن این عسل پاسخ مثبتی از طرف سیستم ایمنی بدن ما به دنبال خواهد داشت.

5 – تسکین سرفه

عسل‌آویشن، سرفه و واکنش های رفلکسی آن را بهبود می‌دهد. اگر مقداری از آن را به چای گرم اضافه کنیم، به عنوان ملین یا نرم کننده گلو عمل می کند و در درمان خلط کمک بزرگی می‌کند. برای سرفه‌های آزار دهنده مصرف این عسل یک پیشنهاد و راهکاری مناسب است.

 

خواص عسل آویشن

6 – خاصیت ضد آلرژی عسل آویشن

از دیگر خواص عسل آویشن ، خاصیت ضد حساسیتی آن است. وجود ماده‌ی ضد حساسیت کوئرستین در این عسل، سلاحی برای دفع آلرژی‌های فصلی به شمارمی‌رود. با وجود اینکه بسیاری از افراد به گرده گل حساسیت دارند ولی می‌توانند از این عسل استفاده کنند.

7 – منبعی سرشار از ویتامین‌ها و مواد غذایی

عسل آویشن تشکیل شده از قندهای طبیعی و مقدار کمی ویتامین و مواد معدنی و اسیدهای آمینه وعناصر با ارزش غذایی بالا مثل گرده گل و انواع آنزیم‌های مفید است، بنابراین به عنوان یک ماده غذایی سالم برای رژیم غذایی فرد محسوب می‌شود. همچنین دارای مقادیری مواد معدنی مانند پتاسیم ، کلسیم ، سدیم ،منیزیم ،مس و آهن است.

8 – انرژی بخشی

یک قاشق غذاخوری این عسل می‌تواند به مدت 15 دقیقه و بیشتر ما را به سطح بالای انرژی برساند. این عسل از افت قند خون جلوگیری می‌کند.

9 – آنتی اکسیدان قوی

عسل آویشن نسبت به بیشتر عسل‌ها آنتی اکسیدان بیشتری دارد. عسل آویشن مقادیر زیادی پلی فنل آنتی اکسیدان به ویژه فلانوئید و کاروتنوئید دارد که از سلول‌ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند و به بهبود بیماریهایی مثل سرطان ، دیابت ، بیماری‌های قلبی عروقی و به طور کلی التهابات بدن کمک می‌کند.

10 – خاصیت عسل اویشن در درمان زخم و سوختگی

استفاده از عسل به صورت موضعی روی بریدگی، سوختگی و زخم ها بسیار مفید است. در این بین، عسل آویشن به ترمیم زخم‌ها و سوختگی‌ها کمک فراوانی می‌کند.

البته در این مورد باید تجه کنید که عسل مورد استفاده فاقد ذرات خارجی مثل گرده گل و دیگر ذرات جامد درون عسل باشد. بهتر است از عسل تصفیه شده استفاده کنید.

بد نیست اشاره کنیم ازمحصولی به نام کرم بی‌پروپولیس که حاوی بره‌موم زنبور عسل و آلوئه ورا است هم برای زخم‌ها و سوختگی‌ها میتوانید استفاده کنید. این محصول را در فروشگاه هپی هانی می‌توانید تهیه کنید.

بهترین روش مصرف عسل آویشن

در بخش مقالات هپی هانی مطالب در مورد بهترین نحوه مصرف عسل وجود دارد که پیشنهاد می‌کنم آنرا ببینید .

اما یکی از روشهای مصرف تهیه‌ی شربت عسل است. دو تا سه قاشق عسل آویشن را با آب ولرم وآب لیموی ترش تازه مخلوط کنید. شربتی که حاصل می‌شود که یکی از بهترین نوشیدنی‌های طبیعی است که علاوه بر محافظت بدن در مقابل سرطان، خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد و در کنار خواص عسل، حاوی میزان قابل توجهی ویتامین سی می‌باشد.

دمنوش آویشن و عسل

دمنوش آویشن و عسل برای درمان عفونت‌ها و بیماری‌های تنفسی و عفونتی بسیار استفاده می‌شود. دمنوش عسل و آویشن در درمان بیماری‌های ریوی، سرفه و التهابات روده ایی و …. بسیار مفید است و دلیل آن خاصیت آنتی اکسیدانی عالی آن است .

طرز تهیه این دمنوش به این صورت است که مقداری گیاه آویشن را دم کنید و بگذارید کمی ولرم شود. سپس به آن کمی عسل اضافه کنید و بنوشید.

مصرف این دمنوش در افزایش انرژی و درمان سرماخوردگی بسیار موثر است. مصرف این دمنوش  بین 3 تا 7 روز، مانند یک آنتی بیوتیک قوی در بدن شما عمل می‌کند.

ویدیو خواص عسل آویشن

 
4.2 5 آراء
رأی دهی به مقاله / متن
4.2 5 آراء
رأی دهی به مقاله / متن
عضویت
اطلاع رسانی
guest
نام و نام خانوادگی

0 نظر
فیدبک‌های داخلی
مشاهده همه نظرات