7 خواص عسل یونجه منافع و کاربردها

نام و خواص بی‌نظیر عسل یونجه همیشه در گوشه‌ی ذهن شما باقی خواهد ماند اگر ....

عناوین

عسل یونجه

خواص عسل یونجه را بهتر بشناسیم !

خواص عسل یونجه ( alfalfa honey ) به طور دقیق و کاربردی در این مقاله معرفی می‌شود تا استفاده بهتری از آن ببرید. این عسل حاصل تلاش مستمر زنبوران عسل در مزارع و کشتزارهای یونجه است.

یونجه گیاهی است از دولپه‌ای‌های‌ گلدار و در راستهٔ باقلاسانان و خانوادهٔ باقلاییان طبقه‌بندی شده‌است. یونجه از نظر مواد معدنی بسیار غنی است و امروزه پودر این گیاه در داروخانه‌ها به ‌فروش می‌رسد. همچنین یونجه به صورت تازه ، یا جوانه‌ی آن‌ با سالاد میل می‌شود.

یونجه ملین است و دو برابر اسفناج آهن دارد بنابراین خون ساز است و برای کسانی‌که به کم خونی مبتلا هستند مفید است. به همین علت برای درمان بیماری راشیتیسم هم بکار می‌رود.

با مصرف یونجه عوارض کمبود ویتامین ” ث ” از بین می‌رود. جالب است بدانید یونجه تازه در بسیاری از کشورها مانند چین، روسیه و آمریکا به مقدار زیاد به جای اسفناج مصرف می‌شود.

جوانه‌ی یونجه منبع کاملاً سرشار از مواد مغذی ضروری مانند کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، ویتامین های K ،C  و فولات و همچنین ویتامین های B1 ، B2 ، B3  و B5  ، آنتی اکسیدان‌های کاروتنوئید و کلروفیل هستند. علاوه بر این ، تحقیقات نشان می دهد یونجه منبع ویتامین های D2 و D3 است

عسل یونجه

عسل یونجه یکی از عسل‌های پر طرفدار است. این عسل طعم و عطری بسیار دلپذیر دارد که علاوه برای مصرف مستقیم در صبحانه و عصرانه، به عنوان شیرین کننده طبیعی برای پخت و پز ، چایی ، قهوه یا هر چیز دیگری که به شیرین کننده نیاز دارد بسیار مناسب است. این عسل به راحتی می‌تواند جای شکر و یا هر نوع شیرین کننده مصنوعی دیگر را بگیرد.

این عسل از شهد و گرده‌ی گل‌های Medicago sativa تهیه می‌شود. گیاه یونجه به طور عمده خوراکی پُر پروتئین برای دام‌ها است.

عسل یونجه مورد پسند هر کسی است که یکبار آنرا چشیده باشد. دارای فوایدی چشمگیر برای سلامتی است. همچنین عملکرد پروبیوتیک، خاصیت ضدعفونی کننده و ضدباکتری، ضدآکنه، کمک به حفظ سطح طبیعی قند خون ، مدیریت هیپوگلیسمی و یک درمان طبیعی عالی برای مشکلات پوستی ، سرفه و گلو درد است.

رنگ عسل یونجه چیست؟ 

این عسل دارای رنگ کهربایی روشن است، اما وقتی متبلور ( رُس ) می‌شود کمی بژ و مات می‌شود. این عسل در مقایسه با عسل های دیگر ، سریعتر تشکیل کریستال می‌دهد و رس می‌شود.

عسل یونجه چه طعم و بویی دارد؟ 

به طور کلی ، عسل یونجه خیلی شیرین نیست و طعم خیلی شدیدی هم ندارد. این عسل طعم لطیف و ملایم و بوی کاملا مشخصی دارد. در عسل یونجه خام یا تصفیه نشده بوی خفیف گیاه یونجه با کمی دقت قابل حس است.

بنابراین از آنجایی که این عسل طعم و مزه خاصی ندارد، عسلی مناسب برای پخت و پز است.

عسل یونجه سرد است یا گرم ؟

این عسل دارای طبع نسبتا گرم است و به افراد سرد مزاج کمک شایانی می‌کند تا انرژی بیشتری داشته باشند. همچنین میتوانید برای آشنایی با انواع طبع عسل از لینک موجود در منو استفاده کنید.

همچنین برای سفارش خرید عسل یونجه طبیعی می‌توانید از بخش فروشگاه آنلاین هپی هانی اقدام کنید.

چرا عسل یونجه سریعتر متبلور می شود؟

این عسل به دلیل مقدار گلوکز بالاتر سریعتر شکرک می‌زند. به طور کلی عسل‌های که نسبت فروکتوز به گلوکز بالاتری داشته باشند دیرتر شکرک میزنند. در ضمن عسل‌های که دیرتر شکرک می‌زنند یعنی فروکتوز بالاتری دارند برای افراد دیابتی مناسبتر است. پیشنهاد میکنیم مقاله مصرف عسل برای افراد دیابتی را مطالعه کنید.

البته توجه داشته باشید که شرایط نگهداری نیز در شکرک زدن عسل تاثیر فراوانی دارد. در صورتی که عسل رس کرد، می‌توانید آنرا در ظرف آب گرمی با حد اکثر دمای 50 درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا دوباره به حالت نرم و لطیف قبلی بازگردد.

7 خواص عسل یونجه ؟

عسل به طور کلی بسیاری از خواص و مشخصات مغذی گیاهی را که از آن می‌آید حفظ می‌کند ، اما آنچه آن را آن را بهینه و شفایی برای دردها می‌کند، تاثیری است که زنبورهای عسل بر روی خواص آن گیاه دارند.

در اینجا 7 خاصیت و کاربرد شگفت‌انگیز عسل یونجه برای سلامتی ذکر شده است:

1 – خاصیت ضد عفونی کننده و ضد باکتری عسل یونجه :

عسل یونجه همون عسلهای طبیعی دیگر، حاوی مقداری پراکسید هیدروژن است که یک ضدمیکروب طبیعی است. پراکسید هیدروژن در نتیجه فعل و انفعال بین گلوکز و آنزیمی از زنبورهای عسل به نام گلوکز اکسیداز تشکیل می شود.

به علاوه، عسل خاصیت اسیدی دارد و باکتری‌ها در محیط‌های اسیدی عملکرد خوبی ندارند، و این دلیلی است بر آنتی باکتریال بودن طبیعی عسل است. از طرف دیگر عسل، رطوبت کمی دارد و مانع رشد باکتریها می‌شود.

توجه داشته باشید که خاصیت ضدعفونی کننده‌گی، به این معنی است که عسل از رشد باکتری جلوگیری می‌کند، در حالی که ضد باکتری بودن به معنی مهار رشد است و باکتری های بیماری زا را از بین می‌برد. بنابراین می‌توان از عسل برای این موارد استفاده کرد.

کاربرد عملی: در حال حاضر، پانسمان‌هایی  بر پایه عسل برای زخم در حال تولید هستند. دلیل کارایی این پانسمان‌ها در خاصیت ضدعفونی کننده و ضدباکتری طبیعی عسل است که هم به مهار رشد باکتری کمک می کند و هم باعث ترمیم سریع زخم می‌شود.

از طرف دیگر ، مصرف عسل در دم کرده‌های گیاهی یا به خودی خود می‌تواند به بهبود علائم و تکامل سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر عفونت‌های دستگاه تنفسی کمک کند.

2 – اثر تسکین دهنده عسل یونجه :

تراکم و ترکیب عسل یونجه باعث می‌شود یک لایه محافظ بر روی غشاهای مخاطی ملتهبی که با آن در تماس است ایجاد کند. این امر باعث می‌شود آن نقاط بازسازی شوند و بهبود حاصل کنند.

کاربرد عملی: عسل یک داروی طبیعی است که به تسکین سرفه کمک می‌کند و تحریک گلو را تسکین می‌دهد. در صورتی که احساس گلودرد دارید روزی چند قاشق غذاخوری عسل یونجه بخورید تا تحریک آن آرام شود. بهتر است، تا یک ساعت بعد، از خوردن یا نوشیدن هر چیز دیگری پرهیز کنید.

همچنین عسل یونجه می‌تواند به تسکین غشای معده تحریک شده کمک کند و می‌تواند برای ورم معده مفید باشد.

3 – عسل یونجه یک ماده پروبیوتیک طبیعی است

تحقیقات در شرایط آزمایشگاهی نشان می دهد که عسل یونجه می تواند به رشد باکتری‌های مفید روده کمک کند. کربوهیدرات عسل که از منابع مختلف گل هستند کمک زیادی به رشد باکتری‌های مفید روده می‌کنند. به عبارت دیگر ، عسل یونجه می‌تواند اثر پروبیوتیک طبیعی داشته باشد و باکتری های خوب دستگاه گوارش ما را تغذیه کند و در نتیجه سلامت دستگاه گوارش را باعث شود .

البته توجه کنید آنها شبیه پروبیوتیک لبنیات نیستند. زیرا عسل یونجه حاوی باکتریهای زنده‌ی مفید نیست، اما باکتریهای موجود روده را تغذیه و رشد می‌دهد.

4 – ماسک فوق العاده صورت با عسل یونجه

از نظر من، انواع عسل با رنگ روشن مانند یونجه یا اقاقیا برای لطافت پوست مناسبتر هستند و اثر روشن کنندگی دارند. علاوه بر این، آنها به پوست درخشش طبیعی می‌دهند و تیرگی را برطرف می‌کنند. ماسک‌های صورت عسلی به برطرف کردن منافذ پوست نیز کمک می‌کنند و دارای اثر جمع کنندگی ملایمی هستند.

همچنین اگر به طور مداوم استفاده شوند می‌توانند از بروز آکنه جلوگیری کنند. برای اینکار عسل خام و حرارت ندیده یونجه را روی صورت تمیز قرار دهید، اجازه دهید حدود 20 دقیقه بماند، بعد با آب ولرم بشویید.

 

5 – عسل یونجه، انرژی زا و تقویت کننده

عسل یونجه ترکیب منحصر به فردی دارد غنی از آنزیم های طبیعی، ویتامین‌ها، مواد معدنی، کربوهیدرات‌ها و عناصر دیگر با مزایای متنوع که به طور غیر مستقیم به سلامتی ما کمک می‌کند. عسل یونجه در جلوگیری از افت قند خون و بهبود اشتها نقش دارد، همچنین جایگزین خوبی برای شکر تصفیه شده و شیرین کننده‌های مصنوعی است.

6 –منبع آنتی اکسیدان

عسل یونجه حاوی انواع مختلفی از ترکیبات آنتی اکسیدان، به ویژه فلاونوئیدها است‌. آنتی اکسیدان‌ها از سلول‌ها در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد به نام اکسیداتیو استرس محافظت می‌کنند. مشخص شده که اکسیداتیو استرس می‌تواند در عملکرد طبیعی سلول تداخل ایجاد کند و باعث آسیب و التهاب شود و  ممکن است به مرور بیماری‌های مزمن را تشدید کند.

7 – خواص سم زدایی عسل یونجه

ابتدا باید روشن کنیم سم زدایی چیست؟ بد نیست بدانید عسل یک ماده غذایی جادویی نیست که  عملکرد بدن را به دست بگیرد و بخواهد سموم جمع شده در بدن که نتیجه‌ی سالها رژیم غذایی و سبک زندگی نادرست است را پاک کند. اما انتخاب غذاهای مناسب که تا حد امکان به حالت طبیعی خود نزدیک هستند می‌تواند کار بهینه در بدن ما را آسان کندو به آن امکان دهد تمام کارهای مورد نظر خود از جمله سم زدایی را انجام دهد.

برای پاکسازی بدن از سموم، به یک کبد و دو کلیه سالم احتیاج داریم، وظیفه ما این است که از عملکرد آنها با تغذیه سالم و صحیح حمایت کنیم و عسل یونجه برای این منظور گزینه خوبی است.

 سایر خواص عسل یونجه:

بسیاری از حکیمان طب سنتی اعلام می‌کنند، فواید عسل یونجه  موارد زیر  را نیز شامل می‌شود:

  • کاهش کلسترول
  • مبارزه با اثرات کم خونی
  • آرامش اعصاب
  • کاهش تب
  • رفع سرفه و خشونت صدا

و به طور خلاصه می‌توان گفت :

چقدر با عسل بادام آشنا هستید؟
بیشتر بدانید

مصرف عسل یونجه به عنوان یک راه درمانی طبیعی و غیرمضر، می‌تواند در بهبود و درمان بیماری‌های مختلف موثر باشد. با توجه به خواص دارویی و غذایی بسیار مفید این عسل، توصیه می‌شود که در رژیم غذایی خود از آن استفاده کنید. با این حال، قبل از مصرف هر نوع دارو یا روش درمانی، توصیه می‌شود که با پزشک معالج خود مشورت کنید.‌

 

ویدیو خواص عسل یونجه

2.8 4 آراء
رأی دهی به مقاله / متن
2.8 4 آراء
رأی دهی به مقاله / متن
عضویت
اطلاع رسانی
guest
نام و نام خانوادگی

0 نظر
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رای
فیدبک‌های داخلی
مشاهده همه نظرات